- hirdetés -

Kiss Jánostól búcsúzik a Munkáspárt Orosházi Területi elnöksége.

Szarvason született földműves családban. Általános iskoláit a Szlovák kéttannyelvű iskolában végezte. 1970-ben tett képesítő vizsgát az orosházi Kossuth Lajos Mezőgazdasági Technikumban.

Ezt követően a Barneválnál helyezkedett el, különböző területeken művezetőként dolgozott 2011. évi nyugdíjazásáig. Munkájáért több alkalommal kitüntetésben, jutalomban részesült. Szakmai továbbképzéseken vett részt, illetve politikai téren elvégezte az MLEE középfokú és felsőfokú gazdaságpolitikai tagozatát. Katonai szolgálatát a Határőrségnél útlevélkezelőként Kelebián teljesítette. Tagja volt a szakszervezetnek.

1973-tól az MSZMP tagja, 1992-től a Munkáspárt területi elnöke volt. Egy ciklusban tagja volt a Központi Bizottságnak, illetve a Megyei Elnökségnek haláláig. Politikai munkásságáért elsők között kapta meg a Munkáspárt aranyjelvényét. 2002-től egy ciklusban orosházi önkormányzati képviselő volt. 1975-től a Munkásőrség soraiban szolgált a testület megszűnéséig. Két alkalommal országgyűlési képviselőjelöltként 5% feletti eredményt ért el.

Fiatal korában sportemberként igazolt futballista volt.

Gyászolják: családja, volt munkatársai, a Munkáspárt tagjai, barátai, ismerősei.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

A Munkáspárt Orosházi Területi elnöksége

Kiss János
1951. november 13. – 2021. október 19.

Kiemelt kép: Pixabay

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.