- hirdetés -

Kollégájuktól búcsúzott Facebook oldalán a Czina Sándor Tagintézmény. Kristóf Edit 40 év tanítói pályafutás után 2020-ban ment nyugdíjba, február 27-én súlyos betegség után, 63 évesen hunyt el.

Kristóf Edit Debrecenben végezte el a Tanítóképző Főiskolát. Első munkahelye a 4. számú Általános Iskola Szent István úti épületében volt, nyugdíjba vonulása előtt a Czina Sándor Tagintézmény pedagógusaként dolgozott. Az intézmény Facebook posztjában szeretetteljes tanítóként emlékezik róla, énekkel, zenével és kézműves feladatokkal is szívesen foglalkoztatta a gyerekeket. A diákokat szeretettel nevelte, a lassabban haladókkal is türelmes volt, megértette, legjobb tudása szerint fejlesztette őket. Magánéletében szívesen kertészkedett, virágjait is olyan gondoskodással nevelte, mint a gyerekeket.

– Az iskolában ő készítette a dekorációkat, minden évszakban valami mással készült. Mosolygós, vidám természete a nehézségek ellenére is megmaradt. Segített ott, ahol csak tudott. Kollégái szerették, szeretettel vették körül. Nyugdíjasként is néha meglátogatott bennünket, gondoskodó szeretetével átölelt. Editke, nagy szeretettel őrzik volt tanítványaid és őrizzük mi, kollégáid is, emlékedet a szívünkben – írta az iskola.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.