- hirdetés -

A kormány a vállalati vezetők hatáskörébe utalta a védőoltás kötelezővé tételének lehetőségét. Vannak munkáltatók, akik nem a szigor, hanem a motiváció erejében bíznak. Ilyen a Pannon Fine Food Orosházi üzeme is.

A nagy múltú élelmiszeripari cég vezetése inkább pozitív tartalmú üzenetet szeretett volna a dolgozók felé küldeni. Mint Nyeste Lajos igazgatótól megtudtuk, van egy megcélzott átoltottsági szint, ami legalább 70-75%-os.

– Egy kis motivációs játékot találtunk ki a múlt héten, mikor a járvány magyarországi számai is drasztikus emelkedésbe kezdtek, hogy a jelenlegi feltételeztett 40-50%-os átoltottságot feljebb tornásszuk. Meghirdettük, hogy amennyiben a dolgozók 70%-a megkapja az oltást és ezt önkéntesen igazolja, tíz darab, egyenként ötvenezer forintos SZÉP kártya feltöltést sorsolunk ki a beoltottak közt. Ha ez az arány eléri a 75%-ot, akkor hússzor ötvenezerre emelkedik a megnyerhető pénz nagysága. Ha valamilyen oknál fogva elérnénk egy álomhatárt, a 90%-os szintet – amely már talán elegendő volna a nyájimmunitás kialakulásához – akkor százszor ötvenezer (!) forint találna gazdára. Végül, ha csoda történne és minden dolgozónk megszerezné az a oltások adta védettséget, kivétel nélkül mindenki hozzájutna az ötvenezres SZÉP kártya feltöltéshez – ismertette a játékot az igazgató.

Fotó: Pannon Fine Food Kft.

Mint megtudtuk, a cég vezetésének túlságosan vérmes reményei nincsenek az ügyben, de ha már azt a bizonyos 75%-ot elérnék, már sokat tettek egyrészt a dolgozóik egészsége, másrészt a vállalat működésének folyamatossága érdekében.

– Segíti a munkánkat ebben a tekintetben a kormány, hisz számos könnyítés van az oltásra bejelentkezésben. Segítünk mi is a kollégáknak az online bejelentkezésben és próbáljuk a lehető legrugalmasabban kezelni az ezzel járó procedúrát. A magam részéről elégedett lennék a hetven százalékkal, nagyon fogok örülni, ha átlépjük a hetvenötöt, boldog leszek, ha meglesz a nyolcvan, és rendkívül meglepett, ha a kilencven is – teszi hozzá Nyeste Lajos.

A Fülöp-szigetekről érkezett dolgozók is oltottak

Néhány hete a Fülöp Szigetekről érkezett alkalmazottak kezdték meg a munkát az orosházi üzemben. Felmerül a kérdés, hogyan kerültek ide, hisz Délkelet-Ázsia nem itt van a szomszédban.

Fotó: Pannon Fine Food Kft.

– A vállalat felső vezetésének voltak baráti és üzleti ismeretségei más, Fülöp-szigeteki munkaerőt foglalkoztató cégeknél. Ismerték a keresztény ország viszonyait, a filippínók munkához való hozzáállását, szorgalmát, valamint tudtak a cég bizonyos részein időnként jelentkező munkaerő problémákról. Innen jött az ötlet, melyet – egyelőre kicsiben, hisz tizenöt főről van szó – megvalósítás követett. Fülöp-szigeteki dolgozóink a munkásszállón laknak és eddig remekül végzik a liba,- és kacsamáj erezésének roppant aprólékos és nagy figyelmet igénylő munkáját. Ez egy nagy teszt, hogy pl. hosszú távon hogyan bírják az itteni viszonyokat. Az eddigi tapasztalatok kifejezetten pozitívak. A magam részéről annak örültem volna, ha sikerül ezt hazai munkaerővel megoldani, de az elmúlt évek történései azt mutatják, hogy az ide jelentkező magyar munkavállaló egyrészt kevés, másrészt nagy részük nagyon hamar lemorzsolódik – fűzi hozzá az igazgató.

A figyelem középpontjában, az orosházi vállalatnál most a frissen meghirdetett oltási nyereményjáték van. Valószínűleg sokan lesznek akik felismerik, mennyivel jobb ez, mint a másutt alkalmazott fizetés nélküli szabadság…

A felhasznált fotók illusztrációk. Fotó: Pannon Fine Food Kft.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.