- hirdetés -

Kissé hűvös, de kellemes idő fogadta az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket Békéssámsonon, ahol november 6-án egy varázsos családi nappal tették emlékezetessé a hétvégét, egyben az elmúlt hetek Békés megyei programjainak zárását. Mint ahogy a korábbi helyszíneken, úgy ezúttal is korosztálytól függetlenül megtalálhatta mindenki a neki tetsző érdekességeket.

Sütő Ferenc, Békéssámson önkormányzati képviselője elmondta, hogy korábban a pandémia rengeteg embert elzárt egymástól. A családokat ugyanúgy, mint a közösségeket, mindenki kicsit eltávolodott egymástól. Ezért érezték úgy, hogy egy kicsit újra összehoznák a közösségeket, ami végül november 6-án érkezett el.

– Rengeteg gyermekprogram, akadálypályák, ügyességi pályák, ugrálóvár, állatsimogató é s kézműves lehetőségek várják a gyerekeket, de az idősebb korosztályok is mind megtalálhatják a nekik tetsző elfoglaltságokat – tette hozzá.

A megnyitón Sütő Ferenc mellett Oravecz Nóra, a Dél-Békés Mentőcsoport elnöke köszöntötte a rendezvényre látogatókat. Ő kérdésünkre elmondta, az elmúlt hetek rendezvénysorozata egy fantasztikus lehetőség volt arra, hogy egy kis szeretetet, örömet lopjanak az emberek életébe. Köszönetet mondott mindenkinek, aki a programok szervezéséhez hozzájárult az elmúlt hetekben.

– Nekem mindegyik esemény emlékezetes volt valami miatt, de ha mindenképpen választanom kell egyet, akkor a nyitó rendezvényt, azaz a Rákóczitelepen rendezett programot mondanám. Fantasztikus élmény és egyben érzés is volt, hogy azt véghez tudtuk vinni és olyan sokan részt vettek rajta – árulta el Oravecz Nóra.

A délután során először Hevesi Imre lépett fel, majd Baukó-Salamon Gréta bűvész műsorával folytatódott a program. A közös vacsora mellett az SE Duó, a Fiesta tagjai, valamint Bódi Csaba szórakoztatták a közönséget. Az eseményt végül egy tombolasorsolás zárta, ahol számtalan értékes nyereménnyel gazdagodhattak a résztvevők, a fődíj pedig egy kerékpár volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.