- hirdetés -

Öt győzelem, tíz pont, harmadik hely a tabellán – így foglalható össze számokkal az Oxxo Energy Orosházi NKC eddigi teljesítménye a bajnokság kezdete óta. Az október kimondottan jól sikerült az NB I/B-s csapat számára, hiszen négy mérkőzésből hármat megnyertek.

Az idei az eddigi legnehezebb NB I/B-s bajnokság, hiszen a közelgő bajnoki átszervezés miatt minden csapat az biztos bennmaradást érő első öt helyért hajt. Ide tartozik az Oxxo Energy Orosházi NKC együttese is, amely eddig jól veszi az akadályokat.

A tíz csapatot számláló keleti csoport harmadik helyen áll jelenleg az Orosháza. Hét mérkőzésen két vereség és öt győzelem a mérlegük. Októberben négy meccsből közvetlen riválisaik ellen hármat megnyertek Márczy Tekláék.

Legutóbb akkora sikert arattak az orosháziak az FTC U19 ellen, hogy Herbert Gábor hangja el is ment. A lefújás után rekedt hangon nyilatkozott az OrosCafénak az ONKC edzője.

– Azt gondolom, hogy fejlődtünk az elmúlt időszakban, ha nem is nagy lépésekkel, de folyamatosan haladunk előre. A meccseken akaratból, és kitartásból nagyon sokat kapok a lányoktól – fogalmazott Herbert Gábor.

Fotó: Horváth Bence

November végén már a bajnoki visszavágók következnek, az alapszakasz február végén befejeződik. Előtte azonban még két idegenbeli összecsapás vár az orosháziakra: előbb a Csepel, majd a Kispest lesz az ellenfelük.

– A következő két forduló egyike sem lesz könnyebb a másiknál. Az utolsó helyen álló Csepel sem lesz egyszerű feladat. Ugyanúgy kell készülnünk, mint eddig. Dolgozunk – Dancsó Attila elnök szavaival élve – csináljuk a dolgunkat. Bízom benne, hogy gyűjtögetjük tovább a pontjainkat, ami február végén nagy örömet okozhat – zárta Herbert Gábor.

Márczy Tekla (labdával) vezeti a házi góllövőlistát 44 góllal (Fotó: Horváth Bence)

A következő mérkőzést november 6-án 16 órakor vívja az Oxxo Energy Orosházi NKC a Csepel otthonában. A csapatot hazai pályán legközelebb november 20-án a Hajdúnánás ellen láthatják a szurkolók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.