- hirdetés -

Zsinórban harmadik győzelmét szerezte az Oxxo Energy Orosházi NKC. A másodosztályú női kézilabdázók ezúttal az FTC U19 együttesét múlták felül, amivel újra a harmadik helyen állnak a tabellán.

A forduló előtt még azonos pontszámmal állt az Orosháza, illetve a Ferencváros, ennek tudatában szoros mérkőzésre volt kilátás. Ezt meg is kapták az Eötvös-csarnokba – ezúttal is – szép számmal kilátogató szurkolók.

Az ONKC villámrajtot vett, a 7. percben 6-2-re vezetett a hazai alakulat. Már az első félidőben számos kiállítást kiosztottak a játékvezetők, ez is közrejátszott abban, hogy hullámzó volt a játék. A 20. percben 13-8 volt az állás, de öt perccel később már a Fradi állt jobban. A szünetig azonban újra megszerezte az előnyt az Orosháza.

A második játékrész is hasonlóan alakult, a 35. percben 23-19-re vezettek Vörös Bettináék, majd a 41. percben 25-26-nál ismét a zöld-fehéreknél volt az előny. Herbert Gábor időkérése segített, új lendületet vett az ONKC, aminek köszönhetően az 52. percben 32-29-re módosult az állás. A végjáték – akárcsak múlt héten – izgalmasan alakult, de az utolsó percben Herjeczki-Antal Jenifer kialakította a 34-31-es végeredményt.

– Az idegrendszeremet a szokásos módon, a hangszálaimat kicsit jobban megviselte ez a mérkőzés – kezdte rekedt hangon, de mosolyogva Herbert Gábor az értékelőjét. – Hatalmas gratuláció jár ismét a csapatnak. A játékosaim hétről hétre erőn felül teljesítve edzenek, illetve játszanak. Bár nem mondjuk, a sérülések sokszor okoznak fejtörést, mégis a meccseken odateszik magukat a lányok, amiért nagyon büszke vagyok rájuk – tette hozzá.

Oxxo Energy Orosházi NKC – FTC U19 34-31 (18-16)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző.
Vezette: Bíró Eszter, Kavalecz Klaudia.
Orosháza:

Bálint – Moharos 3, Vörös 4, Márczy 5, Szabó D. 1, Kenyeres 5, Bíró 4. Cserék: Cseh, Gedó (kapusok), Herjeczki-Antal 7 (3), Mikula, Ács O. 3, Papp E. Maláti 2. Vezetőedző: Herbert Gábor.
Az FTC legjobb góllövői: Simon P. 10, Majoros 5.
Kiállítások: 16 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 3/3.

Az Oxxo Energy Orosházi NKC már tíz pontot szerzett az NB I/B-s pontvadászatban, amivel jelenleg a harmadik helyen áll. Jövő héten a sereghajtó Csepel DSE otthonában folytatják a bajnokságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.