- hirdetés -

A birkózók már nagyon várják, hogy új csarnokuk elkészüljön. Lesik a naptárt és várják a november huszadikai határidő eljöttét. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnökével, Szél Attilával néztük meg a készülő „szentélyt”.

Mostanra már biztosra vehető, hogy a határidőt a kivitelezők nem tudják tartani, a sportolóknak még várniuk kell egy keveset.

– A csarnok átadásának határidejét központilag módosítják. A külső falak állnak, elkészült a tetőszerkezet, felkerültek a szendvicspaneleket tartó szelemenek is. Jelenleg az Attika-falak zsaluzása, betonozása, felrakása zajlik. Ezzel a csarnok olyan külsőt kap, mint a mellette álló „nagyobb testvér”, az Eötvös-csarnok. Fontos lenne, hogy a tető szendvicspaneljei és a csapadékelvezető bádogozás is mihamarabb a helyükre kerüljenek, hisz a belső munkákat csak fedett térben tudják elvégezni – mondja el Szél Attila.

A küzdőtér betonozása csak fedett térben következhet (Fotó: Horváth Bence)

Ha felkerül a tető, kezdődhet a belső vakolás, a nyílászárók beépítése, a lenti öltöző részben a válaszfalak felhúzása. Utána következnek még a villanyszerelési és egyéb épületgépészeti munkák, a szellőzési csövek stb.

– A belső munkálatok fontos része lesz a küzdőtér betonozása. Ez egy speciális, csiszolt betonfelület, amely szintén csak a tető felrakása után készülhet. Nem vagyok építész szakember, de úgy gondolom, hogy az átadásra tavaszig szinte biztosan várnunk kell – tette hozzá a klubelnök.

Országos Bajnokság Orosházán

Az orosházi sportszerető szurkolók számára azért van egy jó hírünk. Országos bajnokságot rendeznek a junior birkózók számára városunkban. November 13-án gyűlnek össze Magyarország legjobb szabadfogású férfi és női birkózói. Az országos versenyen a Spartacust öt sportoló, Velez Petra, Cziráki Klaudia, Jochim Márk, Zónai Zsolt és az újdonsült U 23-as világbajnoki bronzérmes, Szél Anna fogja képviselni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.