- hirdetés -

Pénzbeli támogatási forma 2021. évben alkalmanként 20.000 Ft összegben kerül megállapításra.

Jogosultsági feltételek:

Ezen települési támogatás annak a családnak, illetve személynek nyújtható, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 180%-át. Ez 2021. évben 51.300 Ft. A gyermekét egyedül nevelő szülő, illetve az egyedül élő személy esetében pedig az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 250%-át. Ez 2021. évben 71.250 Ft.

A Polgármesteri Hivatal a jogosultsági feltételek meglétét azon háztartás vonatkozásában vizsgálja, amelyhez a kérelmet előterjesztő személy tartozik. A jogosultsági feltételek meglétének kétsége esetén helyszíni szemle megtartására kerülhet sor.

Ezen települési támogatás ugyanazon lakásra vonatkozóan csak egy jogosultnak állapítható meg, tekintet nélkül a lakásban élő személyek és háztartások számára.

A kérelmet és a kötelezően csatolandó mellékleteket Orosháza Város Polgármesteri Hivatalában lehet benyújtani. Kérelmet előterjeszteni évente 2 alkalommal lehet: január 1. és február 28., valamint november 1. és december 31. között.

Amennyiben a kérelmező és háztartásának tagjai egészségét veszélyeztető helyzetet előidéző élethelyzet alakul ki, úgy további kérelem előterjesztésére lehetőség nyílik.

A nyomtatvány, amin a lakosok kérelmezni tudják a támogatást, itt található.

Kiemelt kép: illusztráció, forrás: pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.