- hirdetés -

Belgrádban rendezik a héten a birkózók U23-as világbajnokságát. A magyar válogatott tagjaként hazánkat, ezen belül Orosházát Szél Anna képviseli. A Spartacus kitűnősége ezekben a percekben birkózik.

A koronavírus járvány miatt buborékos rendszerben és közönség nélkül rendezik a belgrádi világeseményt, így sajnos csak a nemzetközi szövetség honlapján követhetjük a történéseket.

Annát első mérkőzésére szerdán 11 óra körül szólították. Az orosházi versenyző számára kanadai ellenfelet sorsoltak. Az első akadályt simán vette a Spartacus birkózója, 10-0-val, technikai tussal nyerte első mérkőzését.

Szél Anna (Fotó: OrosCafé)

A másik ágon a török versenyző tusgyőzelmet aratott, így következő ellenfélként ő következik hamarosan Anna számára. Ez a meccs már a legjobb négy közé jutásért zajlik. Hamarosan folytatjuk…

Frissítés 13:12 – Az orosházi Szél Anna második mérkőzésén is sikerrel folytatta világbajnoki szereplését Belgrádban. Koncentrált, jó birkózással, 6-2 arányban legyőzte török ellenfelét, Dagbasit. Az ezúttal 59 kilóban versenyző sportoló ezzel a tizennégy versenyzőt felvonultató súlycsoportban a legjobb négy közé jutott.

A kb. 17 órakor kezdődő elődöntőben nála három évvel idősebb, utolsó éves U 23-as, lengyel színekben versenyző ukrán ellenféllel küzdhet a világbajnoki döntőbe jutásért. Az ukrán-lengyel Lysak a négy közé jutásért a junior világbajnok orosz Sidelnikovát búcsúztatta.

Frissítés 17:15 – Szél Anna végül kikapott 6-1 arányban. A bronzéremért holnap este 6 után lép ismét szőnyegre az orosházi sportoló.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.