- hirdetés -

Díjmentes műszaki átvizsgálás és látásteszt, ingyen kerékpárvillogó, prizma és fényvisszaverő mellény.

Ősszel és a tél közeledtével fontos felhívni a közlekedők figyelmét a láthatóság fontosságára. Egyre többet kell sötétben, szürkületben, illetve esőben, ködben közlekedni. Lényeges, hogy a járművek, láthatóak legyenek és a járművezetők jól lássanak, ezért az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. idén is meghirdette a „Látni és látszani” elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányt.

Autószervizekkel és fénytanokkal igyekeznek segítséget nyújtani a közlekedőknek ahhoz, hogy felkészülhessenek az őszi, téli közlekedésre. Arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, látogassanak el a műveletben résztvevő szervizekbe, illetve látszerészekhez! Vizsgáltassák át autójuk világításait, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék díjmentesen a látásukat!

Békéscsabán a Magyar Autóklub várja díjmentes átvizsgálással az autótulajdonosokat. Emellett az OMV benzinkutak is részt vesznek a „Látni és látszani” műveletben.

Békéscsabán, a Szarvasi út 103. szám alatti töltőállomáson 2021. november 3-án 10 óra 15 perc és 12 óra 15 perc, valamint 2021. november 5-én 14 és 18 óra között lesz műszaki átvizsgálás, illetve látásteszt. Ugyanezzel a Szarvasi út 16-18. szám alatti üzemanyagkúton 2021. november 3-án és 5-én is 8 óra és 10 óra között várják a járművezetőket. Emellett 2021. november 5-én, pénteken 14 és 18 óra között a rendőrség „Ligh Friday” akciója keretében a készlet erejéig kerékpárosok kaphatnak ingyen láthatóságot segítő eszközöket, lámpákat, prizmákat, fényvisszaverő mellényeket a Szarvasi út 103. szám alatti OMV kúton.

A „Látni és látszani” akció részletei ide kattintva elérhetőek.

Kiemelt képünk illusztráció: Pixabay

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.