- hirdetés -

Október utolsó szombatján Dorog Város Sportcsarnoka adott otthont az idei kadet kötöttfogású országos bajnokságnak. Az Orosházi Birkózó Egyesület négy sportolójával képviseltette magát az eseményen, az éremszerzés végül Debreczeni Tamásnak jött össze, aki a dobogó második fokára állhatott fel súlycsoportjában.

A szombat délelőtti megmérettetésen 33 korosztály 108 kadetkorú birkózója sorakozott fel, összesen 11 súlycsoportban avattak bajnokot. Köztük a 71 kilogrammos kategóriában, ahol nem kevesebb, mint 26 versenyző lépett szőnyegre, köztük az Orosházi Birkózó Egyesület sportolói. Fekete Bence, Molnár Tibor és Pócs Noé is ebben a súlycsoportban tett próbát.

Közülük Fekete Bence győzelemmel kezdett, majd vereséget szenvedett. Legyőzője azonban a döntőig menetelt, így következhetett a vigaszág, ami viszont egyáltalán nem ígérkezett egyszerűnek. Két győzelmet aratott, mindkettőt ferencvárosi riválissal szemben, a bronzmérkőzésen azonban már erősebbnek bizonyult ellenfele, így Bence az ötödik helyen végzett.

Csapattársai közül Molnár Tibor is több mérkőzést birkózott a súlycsoportban. Ő szintén hasonló utat járt be, győzelemmel kezdett, majd vereséget szenvedett, de az ő legyőzője is bejutott a döntőbe. A vigaszágon aztán szoros meccsen szenvedett vereséget, így végül nem birkózhatott a bronzéremért.

A 110 kilogrammos mezőnyben orosházi részről Debreczeni Tamás birkózott, összesen 9-en mértek be a súlycsoportba. Két tatabányai riválison verekedte magát keresztül a döntőig vezető úton, ahol azonban honvédos ellenfele már erősebbnek bizonyult. Tamás azonban így sem lehetett elégedetlen, hiszen ezüstéremmel zárta a magyar bajnokságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.