- hirdetés -

Pörgős, élménydús, mindemellett igazi családi kikapcsolódásban volt része annak, aki szombaton kilátogatott az OXXO Geek Showra. Számtalan felfedezni valót nyújtott a rendezvény: a retró játékoktól kezdve, a robotokon át, egészen a virtuális valóságig.

Nem a megszokott látvány fogadta azokat, akik október 30-án beléptek az Eötvös-csarnokba. Bármerre nézett az ember a pályán szimulátorok, retró játékok, konzolok, virtuális valóságot szimuláló eszközök és PC-k voltak kihelyezve. Az Oxxo Geek Show az országban elismert „gaming” expók színvonalát hozta, de ebben az esetben leginkább a családokra fókuszáltak a rendezők: az Orosházi Női Kézilabda Club, valamint a névadó szponzoruk az Oxxo Energy.

– Az volt a célunk, hogy egy teljesen új dolgot hozzunk el az orosháziaknak. Egy egész napot tölthetnek együtt a családok, de a legnagyobb játékőrültek is megtalálhatják nálunk a szórakozási lehetőséget, mindezt ingyen – nyilatkozta Szabó Viktor klubmenedzser, aki elárulta, hogy az Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület közreműködésével, egy pályázati forrásból valósult meg a rendezvény.

Már a reggel kilenc órai nyitásnál érkeztek az érdeklődök. Rögtön a bejárat mellett a Kossuth szakképző iskola jóvoltából egy robotot lehetett kipróbálni, majd amikor teljesítette valaki a pályát egy pecsétet kapott. Nem ez volt az egyetlen állomás, máshol is pecséteket gyűjtöttek a résztvevők, amit végül tombolára válthattak be.

Egész nap folyamatos volt a nyüzsgés, ahol a család minden tagja megtalálta a magának való kikapcsolódást. Nosztalgiával töltötte el a szülőket például az első valaha elkészült videójáték a Pong, de egyéb igazi klasszikusnak számító konzol kipróbálására is volt lehetőség.

Természetesen a fiatalok számára a ma igazán népszerű játékok is jelen voltak. Emellett folyamatosan pörögtek a szimulátorok, de a VR-eszközöket is komoly érdeklődés övezte, ahogy a népszerű videós GoodLike-ot is, aki a nap házigazdája volt.

– Szponzorunkkal közösen nagyon sokat készültünk erre a napra, de összességében megérte, hiszen jól sikerült. Jó volt látni és érezni a nyüzsgést, hallani azt a rengeteg nevetést a csarnokban. Egy olyan programot valósítottunk meg, ahol kortól függetlenül mindenki jól érezhette magát – értékelt a rendezvény végén Szabó Viktor, klubmenedzser.

Manapság egyre nagyobb teret hódít az úgynevezett esport is, az OXXO Geek Shown egy ilyen, nagyszabású eseményre is sor került. Itt rendezték a League of Legends Dél-Magyarországi Regionális Versenyének döntőjét is, amelyet végül az Afterglow csapata nyert meg.

Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.