- hirdetés -

Kiskunfélegyháza adott otthont az idei diák II, diák I és serdülő leány birkózó diákolimpiai bajnokságnak.

Október 23-án a birkózólányoké volt a főszerep a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, hiszen ezen a napon három korosztályban is diákolimpiai bajnokságot rendezett a helyi birkózó szakosztály. Kezdésként a diákok mérték össze a tudásukat és ügyességüket, az I-es és II-es korcsoportban is félszázan léptek szőnyegre. Mindkét korosztályban 12 bajnoki cím talált gazdára.

A versenyzők ezúttal is általános iskolájuk színeit képviselték a diákolimpiai bajnokságon, azonban a Magyar Birkózó Szövetség versenyrendszere az igazolt klubjukat jelenítteti meg az eredményeikben. Az Orosházi Birkózó Egyesületet ezúttal három sportolója képviselte, akik edzőik beszámolója alapján nagyon szép birkózást mutattak be és megküzdöttek az érmekért.

Kozma Emma a diák II-es, míg Ella Alexandra és Posuch Petra a serdülő korosztályban lépett szőnyegre. Kozma Emma végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel korosztálya 58 kilogrammos mezőnyében, a helyezésekről körmérkőzések döntöttek. A nordic system rendszerben lebonyolított serdülő 58 kilogrammos mezőnyben Ella Alexandra az 5. helyen zárta a versenyt.

Egy súlycsoporttal feljebb, a 62 kilogrammosok között Posuch Petráéknál is körmérkőzés döntött az érmekről és helyezésekről, ahol az orosházi lány három ellenfelét is legyőzte, a dunaújvárosi riválissal azonban már nem bírt, így ezüstérmesként zárta a diákolimpiát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.