- hirdetés -

Hétfőn kezdődött a Birkózó Veterán Világbajnokság a görögországi Loutrakiban, ahol a magyar válogatott tagjaként az Orosházi Spartacus Birkózó Klub és a női junior válogatott edzője, Páli Sándor képviseli az orosházi birkózást.

Sanyi kedden lépett szőnyegre szabadfogásban. A negyeddöntőben a későbbi ezüstérmes amerikaitól 3-2-es vereséget szenvedett, ám a bronzcsatában szintén nagyot küzdött és a 4-4-es végeredmény neki kedvezett, így világbajnoki bronzérmesként zárta a szabadfogás küzdelmeit.

Szabadfogásban megvan a bronzérem (Fotó: OSBK)

Az eredményhirdetés után az orosházi versenyző az OrosCafé kérdésére elmondta, hogy örül a bronzéremnek, de talán lehetett volna fényesebb is.

– Az akkreditáció estig elhúzódott, így hétfő este már nem tudtam edzeni. A mintegy harminc dekányi plusz súlyt az első mérkőzés előtt, reggel kellett lemozognom. Ez nem hiányzott, mert így a bronzmeccs végére „valaki nagyon elszívta a levegőt a szőnyeg fölül” – értékelt tréfásan Páli Sándor.

Az orosházi birkózó számára a regenerálódás napjai következnek, majd pénteken újra szőnyegre lép, ezúttal kötöttfogásban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.