- hirdetés -

A labdarúgó emléktornán négy település csapata futballal emlékezett meg az egykori előljárójukra.

Az OMTK-ULE sportközpontjában október 16-án, szombaton 22. alkalommal rendezték meg a Janecska József Emléktornát. Az eseményen négy labdarúgócsapat mérte össze tudását. Az orosháziak mellett az egykori mezőhegyesi, battonyai és szentesi bakák húztak futball-cipőt. A névadó családjából is többen tiszteletüket tették az eseményen. Remek hangulatú körmérkőzés után a szentesiek vihették haza a győztesnek járó vándorserleget.

Az emléktorna végeredménye: 1. Szentes, 2. Battonya, 3. Mezőhegyes, 4. Határőr Dózsa 1986-90.

Különdíjak:
Gólkirály: Forgó László (Szentes).
Legjobb mezőnyjátékos: Belák Krisztián (Mezőhegyes).
Legjobb kapus: Kovács Jenő (Battonya).

Az első alkalommal átadott Bálint György-díjat Botlik Róbert érdemelte ki a HŐR csapatából.

– Sportberkekben csak Dikinek becézett sportember a Határőr Kerületparancsnokság főszakácsaként, illetve a Határőr Dózsa labdarúgó csapat mindeneseként (szertáros, pályagondnok, beszerző, segédedző, cipőpucoló és természetesen szakács) alkotott maradandót Orosháza sportéletében. Józsi bácsi nagyon sokat tett a város labdarúgásáért. A mai futballból nagyon hiányoznak az ilyen típusú emberek, mint amilyen Ő volt. Nemcsak a hozzáállása és a labdarúgás iránti szeretete volt hatalmas, hanem a közösséget összetartó ereje is – emlékezett vissza Tóth-Kása Sándor egykori határőr.

Négy csapat mérkőzött meg egymással (fotó: bmsextra.hu)

A játékosok köszönetet mondanak a szervezőknek, Bodrogi Bélának (akinek ezúton kíván gyors gyógyulást minden résztvevő) és Széles Istvánnak, valamint az OMTK-ULE vezetőségének.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.