- hirdetés -

A Világsakkfesztivál pályázaton Szloszjár Liliána, a Vörösmarty iskola 2. osztályos tanulója országos harmadik helyezett lett. Az intézmény mérhetetlenül büszke kisdiákjára.

Formáld meg saját sakk készletedet! – szólt a Világsakkfesztivál pályázati felhívása a „kispajtásoknak.” A versenyre jelentkező kisiskolásoknak az volt a feladata, hogy egy szép és egyedi sakk-készletet tervezzenek újrahasznosított anyagokból. 32 figurát és egy táblát kellett készíteniük papírból, alumíniumdobozból, PET-palackból és kartondobozból. Az, hogy mindezt milyen technikával teszik, a fantáziájukra volt bízva.

Liliána kitörő örömmel mesélt sikeréről (Fotó: Horváth Bence)

– A Vörösmarty Székhelyintézményben a Sakkpalota program nagyon kedvelt a gyerekek körében – mesélte Csányi Judit igazgatóhelyettes. – Lassan 10 éve döntött úgy az iskola, hogy az alsó tagozatos tanulók komplex gondolkodásfejlesztéséhez a sakkmódszertannal is hozzájárul. 2021. október 9-én rendezték meg a Világsakkfesztivált, s erre az eseményre több pályázatot, több kategóriában is meghirdettek Polgár Juditék. Rendszeresen népszerűsítjük ezeket a lehetőségeket az általunk tanított csoportokban. Az idei tanévben végül négy gyermek adott be pályázatot. A Vörösmarty székhelyintézmény a 2.a osztályából Nagy Réka és Szloszjár Liliána újrahasznosított anyagból gyönyörű sakk készleteket készítettek, Lili testvére, Szloszjár Csaba is adott be pályázatot, valamint a Czina iskolából Kruzslicz Dóra 5. osztályos tanuló jelentkezett még a fotópályázatra – folytatta.

A zsűri döntése alapján Szloszjár Liliána országos 3. helyezett lett. Nyereménye egy Bumm Bástya sakkplüss és egy kulcstartó.

– Apa segített kitalálni, milyen sakkot készítsünk. Aztán lefotóztuk, elküldtük, megnézte Judit néni is, és azt mondta, hogy nagyon szép lett – mesélte Liliána boldogan.

– Amúgy Jutka néni meg anya is tudta már, hogy én lettem a harmadik, de titokban tartották előttem, mert azt akarták, hogy nagyon meglepődjek. Hát sikerült nekik. Nagyon szeretek sakkozni. A fehérrel szeretek lenni, mert mindig az kezd. Apát le szoktam győzni, ha játszunk, de azért a tesómat, Csabeszt még nem sikerült megvernem – tette hozzá nagy mosollyal.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.