- hirdetés -

Vádat emelt és felfüggesztett börtönbüntetést kért az Orosházi Járási Ügyészség egy férfi ellen, amiért többször bántalmazta nevelt gyermekeit.

A bántalmazó 35 éves büntetlen előéletű férfi élettársi kapcsolatban élt egy nővel, akivel közös gyermeküket, illetve az előző kapcsolataikból született hat gyereket nevelték. A férfi italozó életmódja miatt gyakran veszekedett élettársával, valamint nevelt gyermekeivel – áll a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

A férfi fegyelmezési indokra hivatkozva különösen a nevelt gyermekeivel, azok közül is egy kislánnyal és egy kisfiúval bánt kegyetlenül. Őket többször fizikailag is fenyítette, bántalmazta. A kislányt átmenetileg a gyámhatóság kiemelte a családból, de tavaly áprilisban visszaengedték.
A férfi ezután is folytatta az ekkor 11 éves kislány és a 7 éves kisfiú – a nevelői szigor szükséges mértékét messze túllépő – bántalmazását. Ittas állapotban egy-egy alkalommal többször is megütötte tenyérrel a gyermekeket, az arcukon és a testükön egyaránt.

Május 18-án, a késő délutáni órákban a férfi és élettársa újra összevesztek, ekkor az anya a lakásból eltávozott. Az emiatt is felindult kislányt a férfi tenyérrel egy alkalommal pofon ütötte, majd háromszor olyan erősen megütötte, amitől véraláfutásos sérülések keletkeztek a gyermek vállán és felkarján.

Az Orosházi Járási Ügyészség két rendbeli kiskorú veszélyeztetés és könnyű testi sértés miatt emelt vádat és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.