- hirdetés -

Három rendbeli büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy orosházi férfivel szemben.

Végrehajtandó börtönbüntetésre és a közügyektől való eltiltásra tett indítványt vádiratában az Orosházi Járási Ügyészég egy 38 éves büntetett előéletű férfi ellen, aki három rendőrt vádolt meg valótlanul. A terhelt ellen a vádbeli időpontban szexuális erőszak bűntette miatt volt folyamatban eljárás, azonban a kihallgatásán nem jelent meg.

A rendőrség tudomást szerzett a férfi tartózkodási helyéről, azonban a terhelt felesége azt állította, hogy férje nincs az ingatlanban, azonban a melléképületben felhalmozott rongyok és hulladék alatt megtalálták a férfit, aki erre menekülni próbált. A három rendőr útját állta, és testi kényszer alkalmazásával a földre kényszerítették és megbilincselték. A férfi ez alatt ellenállást nem tanúsított, a rendőrség tagjai nem bántalmazták őt, az intézkedés során sérülése nem keletkezett.

Az elfogatást követő több mint egy hónap elteltével a férfi a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának írt beadványában azt állította, hogy az orosházi rendőrök megütötték és tüskés gallyakon húzták végig, és miután ezt szóvá tette nem hívtak hozzá orvost. A valótlan tartalmú beadvány alapján a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban csoportosan elkövetett bántalmazás bűntette miatt nyomozást rendelt el, amely utóbb bűncselekmény hiányában megszüntetésre került, mivel kiderült, hogy a férfi a vele szemben eljáró rendőröket hamisan vádolta meg bűncselekmény elkövetésével – írta a Békés Megyei Főügyészség.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.