- hirdetés -

Harmadtávnál tart a Térzene program városunkban, ami a megvalósított koncertek számát illeti. A tervezett 30, ingyenes komolyzenei hangverseny közül a zene világnapján, október elsején éppen a tizedikre került sor.

Július vége óta majd minden pénteken délután 6 órától változatos stílusban jelent meg a komolyzene az Árpád-kertben. A programokra mindig volt olyan érdeklődés, amely miatt az egymást ismerő zenészek körében Orosháza, mint jó közönséggel bíró helyszín hírében állt. Mondhatni egy közösség alakult ki a rendszeres és ingyenes komolyzenei élmény révén, ahol ismerősökként köszöntötték a nézők egymást. Reméljük, így lesz ez a következő időszakban is, amikor a szabadból a művelődési központba (PMK) kerülnek a koncertek, és ritkábbak is lesznek, jövő tavaszig.

A fellépők között sok orosházi kötődésű zenész is volt, és ez a jövőben is meghatározza a szervezői elvet.

Ha a számokat tekintjük Orosházán, mintegy ezer néző fordult meg a Térzene programok valamelyikén, aminek országos adatai is érdekesek: több mint 3 ezer helyszínen 50 ezernél több fellépő 6800 koncertet adott.

Legközelebb, október 8-án 18 órától a PMK-ban reneszánsz jelmezben előadott reneszánsz muzsika csendül fel, október 15-én 18 órától, pedig a jazz országosan is elismert képviselője, a Szaniszló Richárd Trió lép közönség elé – a művészeti iskolával közös szervezésben.

(Kiemelt képünk archív fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.