- hirdetés -

Álomgólt lőtt a sarkadiak hálójába az orosházi játékos.

Fehér Bence 2009-ben lett igazolt labdarúgója az ULE csapatának. Az óvodás csoporttól – végigjárva a ranglétrát – jutott el két éve a felnőtt csapatig. Az évek alatt több edző keze között megfordult, mindegyiktől tanult valami újat. Mára, 19 évesen stabil tagja a felnőtt keretnek. A pálya minden szegletét bejárja, munkabírása példaértékű, mellette „jól lát a pályán”, remek labdákkal szolgálja ki társait. A legutóbbi bajnoki mérkőzésen gólpassza mellett álomgólt lőtt a sarkadiak kapujába.

Lőttél már nagy gólokat. Nevezhetjük ezt „álomgólnak”?

– Igen, valóban lőttem már nagy gólokat, emlékezetes pillanat volt a Nagyszénás ellen rúgott szabadrúgásgólom, vagy az NB3-as Békéscsaba ellen lőtt gólom, ami pontot ért a csapat számára. Azt, hogy álomgól-e, azt nehéz megmondani, hiszen a pályafutásom elején járok és szeretnék még ehhez hasonló gólokat elérni.

A mérkőzés elején még átadtad a lehetőséget a társadnak, a 30. percben már nem. Mit éreztél, amikor a labda mögé álltál?

– Amikor a labdát letettem, fejben eldöntöttem, hogy ezt be kell lőnöm, nincs más opció. Mérkőzés előtti edzésen gyakoroltam és nagyon boldog vagyok, hogy élesben is sikerült, amivel hozzájárultam a győzelemhez.

Egy-egy ilyen emlékezetes gól a társak szemében is a bizalmat növeli. Érzed a megbecsülést?

– A futball csapatjáték. A sikereket és a kudarcokat együtt éljük meg. Egy mindenkiért, mindenki egyért! Másképp ez a sportág nem működik.

Fiatal vagy még. Milyen céljaid vannak a labdarúgás területén?

– A foci a mindenem! Imádom a gyerekeket, az a célom, hogy egy karizmatikus edző legyek. Sajnos ez sok lemondással jár, de az álmomat el akarom érni. Hétköznap edzéseken 120%-ban kell teljesíteni, hogy hétvégén győztesen hagyjuk el a játékteret. Most egy kicsit több helyen kell megfelelnem, de próbálom mindenhol a maximumot nyújtani.

Fehér Bence (labdával) mindene a labdarúgás (archív fotó)

Focimentes óráidban mivel szeretsz foglalkozni?

– Hétköznapjaimat Szegeden töltöm, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán vagyok első éves hallgató. Nagyon sok új barátot szereztem. Szaktársaimmal jó viszonyt ápolunk és az egyetem által szervezett programokon is részt szoktunk venni. Hétvégén próbálok a családommal minőségi időt eltölteni.

(kiemelt kép archív)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.