- hirdetés -

Több orosházi kötődésű játékos vagy edző szerepel idén csapatával a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. Eddig Tóth Dánielt, Petneházi Márkot, valamint Silye Eriket és Jova Leventét faggattuk ki, most pedig a Budafok edzőjét Boér Gábort kérdeztük meg az eddigi fordulókról, célokról, tapasztalatairól.

Gábor a mostani szezont megelőző, 2020/2021-es idényt Zalaegerszegen töltötte, melyre egy nagyon komoly mérföldkőként tekint vissza.
– NB1-es edzővé váltam és a legjobbak között bizonyíthattam a kollégáimmal. Azt gondolom, hogy bizonyítottuk azt, hogy megálljuk a helyünket ezen a szinten és abszolút büszke vagyok erre az időszakra – tekintett vissza.

Új csapata a 2021/2022-es szezontól a Budafoki MTE lett, a Merkantil Bank Ligában induló csapat május 25-én jelentette be a szerződtetését. Mint mondta, örül neki, hogy szinte azonnal megtalálta egy újabb lehetőség és kihívás. A Budafok vezetői egy nagyon tervszerű és komoly jövőképet vázoltak eléjük, mely számukra nagyon meggyőző volt.

Budafokon kezdte meg a 2021/2022-es szezont Boér Gábor

– Nagy változások voltak a klub életében, hiszen a csapat kiesett az első osztályból és a teljesen átalakult a keret és a szakmai stáb is. Szeretnénk élcsapattá válni, illetve szeretnénk, ha egy modern futballt játszó és egy egyedi stílusú gárda alakulna ki, aki üde színfoltja lehet a hazai focinak – árulta el céljaikat.

A Budafok csapata jelenleg a Merkantil Bank Liga 11. helyén áll, a mezőny viszont rendkívül sűrű, hiszen a 7. Diósgyőrrel szemben csak 3 pontos a lemaradásuk. 4 győzelemmel, 2 döntetlennel és 5 vereséggel állnak jelenleg, legutóbb a Szentlőrinccel találkoztak, akiket 2-1-re sikerült is legyőzniük hazai közönség előtt.

– Az eddigi szereplésünk eléggé hektikus. Sajnos nagyon hullámzó az eddigi teljesítményünk és eredménysorunk is. A „kötelező” győzelmeket hoztuk, de nem lehetünk elégedettek az eddigiekkel. A játékunk többé-kevésbé elfogadható, de az eredményességben komoly hiányérzetem van. Tudtuk, hogy nehéz lesz ez az időszak, hiszen nemcsak a kiesés, de a teljesen új keret is megnehezítette a csapatépítést. Összességében elmondható, hogy sok munka vár még ránk, de az az út, amire léptünk, jó lehet – értékelte az eddigi fordulókat a szakember.

Új csapata május 25-én jelentette be szerződtetését (Fotó: Budafoki MTE)

Boér Gáborra és a Budafokra a Merkantil Bank Ligában több nagy csata vár még a szezon során, de eddig is játszottak patinás csapatokkal.
– A Vasassal már megmérkőztünk és be kell vallani, hogy ők minden területen előrébb járnak nálunk. A DVTK hasonló cipőben van, mint mi és ők is szenvednek jelen helyzetben, bár azt gondolom ki fognak egyenesedni, ahogy mi is. Ebben a ligában nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, így elmondható, hogy minden ellenfél komoly kihívást jelent számunkra. A következő időszakban az a célunk, hogy stabilabb játékot és racionálisabb eredménysort produkáljunk, vagyis elinduljunk felfelé a tabellán – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.