- hirdetés -

Szép teljesítménnyel, öt forduló után a harmadik helyen áll a Merkantil Bank Liga, azaz a magyar másodosztályú labdarúgó bajnokság tabelláján a Kecskemét. A lila-fehérek sikerének Tóth Dániel is tevékeny részese. Az orosházi fiatalember olyan patinás csapatok ellen igyekszik helyt állni, mint a DVTK vagy a Vasas.

Tóth Dániel fiatal kora ellenére már tartalmas és mozgalmas pályafutást tudhat maga mögött. Az orosházi származású játékos 2020 elején váltott lila-fehérről lila-fehérre, azaz Békéscsabáról a Kecskemét csapatához igazolt. Jelenlegi klubjával az előző szezonban a feljutást tűzte ki célul, ami sikerült is nekik, igaz nem ment minden egyszerűen.
– Sajnos az előző év egyébként nem úgy sikerült, ahogy terveztük, hiszen szerettünk volna bajnokok lenni, de végül a második helyet szereztük meg.

A feljutáshoz szerencsére ez is elég volt, mivel az előttünk lévő csapat, az Iváncsa nem vállalta az NB2-es bajnokságot, így pedig a legjobb másodikként mi jutottunk fel. A célunk jelenleg az, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán, egyénileg pedig szeretnék minél többet játszani és gólokkal vagy gólpasszokkal segíteni a csapatot – nyilatkozta.

Mivel nyáron teljesen új keret épült, így nem volt könnyű dolguk, mert rövid időn belül kellett összeszokniuk, de ez szerencsére sikerült nekik, a bajnokság rajtját is jó ütemben kapták el. Mint mondta, ugyan még nagyon hosszú szezon áll előttük, de az eddig lejátszott találkozókra és a tabellán elfoglalt helyezésükre is elégedetten tekinthetnek vissza.

Az idei szezont már a Merkantil Bank Ligában kezdték Tóth Daniék (Fotó: kecskemetite.hu)

Jelenleg 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel a harmadik helyét foglalják el a Merkantil Bank Ligában. Tóth Dániel és csapata nemrég éppen egy olyan ellenféllel nézett farkasszemet, akik sokáig az élvonalban szerepeltek: a Diósgyőr ellen végül 1-1-el zártak.
– Felemelő érzés volt egy ilyen nagy múltú és bajnokesélyes csapat ellen játszani, mint a DVTK, a hangulat fokát pedig csak tetézte a stadion légköre, a hatalmas szurkolótábor, így igazi focistának éreztük magunkat. Több lehetőségünk volt, ebből adódóan van egy kis hiányérzetünk, de összességében elégedett vagyok az eredménnyel – árulta el.

Hátra azonban nem dőlhetnek, hiszen szombaton ismét egy patinás, bajnokesélyes csapat vár majd rájuk, hiszen a Vasas otthonába látogatnak, akiknek teljesítményét Jova Levente és Silye Erik révén szintén érdemes nyomon követni a labdarúgást kedvelő orosháziaknak.

Kiemelt kép forrása: kesport.hu (Kecskeméti Sport és Élet)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.