- hirdetés -

A polgármesteri hivatalba több talált tárgyat is adnak le, egyes darabok miértje megmagyarázhatatlan.

Ma délben besétált egy fiatalember a polgármesteri hivatalba, hogy leadjon egy dobozt a talált tárgyak osztályára. A dobozban kések voltak, szám szerint tíz, melyeket az orosházi férfi az autója anyósülésén talált néhány perccel korábban. A legfurcsább a történetben, hogy a férfi azt mondja, a kések úgy kerültek a kocsijába, hogy annak ajtaját ő zárva hagyta.

A fiatalember mindeközben egy üzletben tartózkodott, majd miután ott végzett, kinyitotta a kocsija ajtaját, és észrevette az anyósülésen a papírdobozt, melyben tíz darab, életlen henteskés hevert. A férfi értetlenül áll az eset előtt, nem tudja, hogyan kerültek oda a kések és azt sem, miért. Első útja a polgármesteri hivatalba vezetett, ahol leadta a talált tárgyak osztályán az élezésre váró „böllérkéseket”, hátha azokat keresi majd a későbbiekben valaki.

(Fotó: Horváth Bence)

Az autóból nem tűnt el semmi

A férfi úgy véli, nem állhat félreértés a dolgok hátterében, vagyis nem téveszthették össze más autóval az övét, hisz ebből a típusból épp ebből a színben nem igazán közlekedik másik Orosháza utcáin. Azt is hozzátette, hogy az autóban hagyott értékekből semmi sem tűnt el, vagyis a behatoló nem vitt, csak hozott.

A polgármesteri hivatalban lévő talált tárgyak osztályára leggyakrabban kulcsok, okosórák, mobiltelefonok, illetve biciklik kerülnek. A hivatal egy éven át tartja itt az értékeket, ekkor telik le az őrzési idejük, utána pedig – rendszerint októberben – kiárusítják azokat. A készpénz a Magyar Állam számlájára kerül. Érdekesség, hogy a megtaláló tehet nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy igényt tart a talált tárgyra abban az esetben, ha a tulajdonosa nem jelentkezik érte az őrzési idő alatt.

(Kiemelt kép: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.