- hirdetés -

Abonyban rendezték meg a Birkózó Diákolimpia országos döntőjét, ahol a 2010 és 2011-es születésű sportolók léptek szőnyegre.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) négy versenyzőjének sikerült a kvalifikáció az országos döntőre. A legkisebb súlycsoportban, 35 kilogrammban Pusztai Márk képviselte az orosházi klub színeit. Nem rettent meg a feladattól és jó birkózással lett diákolimpiai bajnok. Márk sikerének értékét növeli, hogy a döntőben azt a budapesti ellenfelét győzte le, aki ebben az évben minden eddigi versenyét megnyerte. Márk nem tisztelte a tekintélyt, hanem az első menetben tussal győzött.

A 38 kilóban versenyző Kiss Levente versenyzésén meglátszott, hogy új súlycsoportja még szokatlan számára. Neki sajnos nem sikerült a legjobb nyolc közé jutni.

A két orosházi győztes és az elégedett edző (Fotó: OSBK)

69 kilóban lépett szőnyegre a harmadik Spartacus versenyző, Gémes Krisztián. Mint Páli Sándor edző elmondta, Krisztián mindössze két éve birkózik és tőle már az is kiváló eredmény volt, hogy az országos döntőbe verekedte magát. Itteni hatodik helyezése szép teljesítmény.

Pleskonics Máté képviselte az orosházi klubot a + 69 kilósok versenyében. A legnagyobbak között, az év eleji Magyar Bajnokságot megnyerő Mátétól várta az egyesület vezetése a bajnoki címet és a versenyző nem is okozott csalódást. Koncentrált, jó birkózással lett diákolimpiai bajnok.

– Négy versenyzőnk kvalifikált az országos döntőre. Közülük ketten diákolimpiai bajnoki címmel térhettek haza, e mellet még szereztünk egy hatodik helyezést. A magam részéről elégedett vagyok a srácok teljesítményével – mondta el értékelésként Páli Sándor.

A klub és a női válogatott edzője, Páli Sándor vasárnap utazik Görögországba, ahol a veterán világbajnokságon képviseli hazánkat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.