- hirdetés -

Nagy port vert fel a hír, hogy a Táncsics gimnázium tanulója, Hajdu Fanni megnyerte Budapesten a Kishuszár Vágtát. Természetesen a fiatal versenyző iskolája is büszke a tanítványra, de megtudtuk, hogy nem csak egy lovas kiválóság van az intézmény kötelékében.

Blahó János igazgató úr elmondta, hogy van az iskolában kis és nagylovas, akik kimagasló eredményeket érnek el sportágukban.

– Kis lovasunk a vágta nyerő Hajdu Fanni, nagy lovasunk pedig az iskola technikai személyzetét erősítő Bohák Evelin, aki díjlovasként ér el jelentős eredményeket. Híres róla az iskola, hogy mindig tud újat és jót alkotni, most épp a lovassportban sikerül ez. Gratulálunk és büszkék vagyunk mindkettejükre – tette hozzá az igazgató.

Tavaly novemberi írásunkban mutattuk be a lovassportok királynőjét, a díjlovaglást művelő Bohák Evelint, akivel azóta is történtek jelentős dolgok. A Táncsicsban dolgozó ifjú hölgy idén edzőt váltott. Mint mondja sokat tanult Illyés Csabától és érzése szerint elérte azt a szintet, hogy egy osztállyal feljebb lépjen a ranglétrán.

– Jelenleg az „L” osztályban versenyzem, szeretnék mihamarabb egyel feljebb, az „M”-ben is nyeregbe szállni. Ennek érdekében egy héten legalább hatszor megyek át Szentesre, ahol a Wonderland Lovasfarmon van elszállásolva Zurbaran, a lovam. Itt tudunk edzeni is. Csaba havonta egyszer jön el Budapestről, de az útmutatásai alapján tudok dolgozni akkor is, ha nincs éppen jelen. Négy versenyen voltunk az idén és ebből három második és egy első helyet szereztünk, de ennél is fontosabb, hogy a teljesítményünk mindenütt 70 – 71% körül volt. Szeretnék még az idei egyik fő versenyre, Szilvásváradra is eljutni, de ez egyelőre bizonytalan. Remélem addig sikerül találni valakit, aki elvisz bennünket oda – foglalta össze Evelin.

Mint a kiváló díjlovas elmondta, minden nap szeretne jobb lovas lenni távolabbi céljai közt szerepel a Magyar Bajnoki cím elhódítása nehéz osztályban és ha ez meg lenne, akkor indulni az Európa-bajnokságon.

Evelin és a lova is fiatal, bőven van idejük együtt fejlődni és elérni a célokat.

A cikkben felhasznált fotókat Bohák Evelin bocsátotta rendelkezésünkre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.