- hirdetés -

Október 1-jén, az Idősek Világnapján az OROSHÁZA szelfipontnál adtak elő egy fergeteges táncot a Magunkért Egymásért Civil Egyesület (MECE) tagjai, majd október 6-án a szentetornyai klubházukban folytatták az ünneplést.

A MECE életében mindig is kiemelt helyen szerepelt az Idősek Világnapja. Ebből az alkalomból minden évben összejönnek a tagok, hogy ünnepeljenek, beszélgessenek, táncoljanak, és hogy felköszöntsék a születésnaposokat. Idén meglepetésműsor is várta a megjelenteket.

– Nagyon boldog vagyok, hogy az evangélikus iskola néptáncosai eljönnek ma közénk, és bemutatnak nekünk egy kedves, szívmelengető produkciót – mondta Keller Erika, a MECE elnöke. – A tagok erről mit sem sejtenek, de biztosak vagyunk abban, hogy nagyra fogják értékelni az előadást. Utána mi is megmutatjuk, hogyan tudunk táncolni, King Africa Bomba című számára rózsaszín parókában mutatunk majd be egy koreográfiát. Ez nagy sikert aratott már október 1-jén az OROSHÁZA szelfipontnál is, épp ezért úgy döntöttük, még egyszer megörvendeztetjük vele magunkat és egymást. Ezt követően egy kis szerény vendéglátásra várunk mindenkit, idén bográcsos helyett csupán szendvics és aprósütemény lesz az uzsonna, ugyanis a hamarosan megrendezésre kerülő bálunkra spórolunk most nagyon – tette hozzá.

Az egyesület elnöke beszédében Sütő András gondolatát idézte: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Keller Erika hozzátette, ez a világ apáink, nagyapáink életével, munkásságával kezdődött. Ők és a jelenkor idősei építették fel számunkra azt a a jelent, mely egy újabb nemzedék jövőjét alapozza most meg.

– Nagyon jó érzés itt lenni a klubban, és köszönteni a sok szépkorú orosházit – mondta Dávid Zoltán polgármester. – Köszönöm nekik mindazt, amit életük során a városért tettek, mindannyian megérdemlik a hála szavait. A néptáncosok, a szép ruhába öltözött, apró kis palánták műsora minden megjelent arcára mosolyt csalt, ez nem véletlen, hisz úgy gondolom, az idősek és a gyerekek nagyon jól megértik egymást, és szeretnek egymással találkozni. Szerintem minden idős a saját unokáját látta most itt a gyerekekben. Szívből remélem, hogy az itt jelenlévő szépkorúak még nagyon sokáig látogathatják a MECE klubot.

A beszédek után a gyerekek néptáncbemutatója, majd a MECE tagok pink parókás produkciója következett. A délután során az élőzenét Fejes Sándor klubtag biztosította.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.