- hirdetés -

Az önfeledt játékról szólt a csütörtök az Eötvös katolikus iskolában. Csütörtökön a népi játék napja alkalmából az alsósok hagyományos mondókákat és közös játékokat próbáltak ki.

A magyar népi játékok napját október 9-én ünneplik, immár negyedik alkalommal. A kezdeményezéshez csatlakozott – több helyi intézményhez hasonlóan – az Eötvös József Katolikus Általános Iskola is.

Fejleszt, nevel és ismeretet közvetít. A nap célja, hogy a világ minden pontján az önfeledt játéké legyen a főszerep – írják a kezdeményezés honlapján. Pontosan ebben a szellemben tartottak rendhagyó testnevelés órákat az Eötvös iskolában előbb az első-második, majd a harmadik-negyedik évfolyam számára október 7-én.

Fotó: Patakfalvi Ádám

Gyermekzsivaj hangja töltötte be a sportcsarnokot, a gyerekek táncoltak, énekeltek, mondókákat szavaltak. Felcsendült a klasszikus „Hopp Juliska”, de elhangzott a „Gólyát látok és a „Húzz húzz engemet” című dal is. B. Nagy Orsolya, az iskola pedagógusa elmondta, igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy az őszi időszaknak is megfeleljen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.