- hirdetés -

A Vörösmarty iskola nyolcadik évfolyama és néhány hetedikes diák érdekes, értékes kirándulást tett október első hetében az óbudai Csodák Palotájába.

A kiállítás Öveges József professzor álmának megvalósulása, aki már a hatvanas években, amikor még a nagy science centre-ek nem is léteztek, elképzelt egy olyan intézményt, ahol megtapasztalhatják a látogatók a tudomány „csodáit”, és ezt az általa elképzelt intézményt Csodák Palotájának nevezte el.

– És tényleg csoda, ami ott az emberrel, a diákkal történik. A tárlat a fizikán kívül nyitott a biológia, a kémia és a geológia irányába is. A cél tapasztalati úton élménnyé tenni a tanulást. Nekünk valóban élményteli volt a nap. Volt itt 9D-s mozi, biliárdfoci, illúziót keltő tükörterem, űrállomás, mágneses mező, mindenféle játékok, felsorolni sem lehet mindent. A nap csúcspontja az Öveges termi előadás volt, ahol maguk a diákok is a kísérlet részesei lehettek. Volt, akinek a tenyerén tüzet gyújtottak, volt, aki pillepalackból készült „rakétát” lőhetett a teremben lévők örömére és a nagy durranás miatti ijedelmére is – osztotta meg a részleteket Dávidné Bartha Szilvia tanárnő.

A diákok és kísérőik kellemesen elfáradva értek haza, és többen is megfogadták: ide még vissza kell térniük!        

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.