- hirdetés -

A kicsiktől a nagyokig egész Battonya megmozdult tegnap délután. A Barátság Sportegyesület rendezvényén ingyenes programok, koncertek, bemutatók és egy finom vacsora várt a megjelentekre.

Délután egy órakor vette kezdetét a rendezvény. A színpadon már őszi dekoráció díszelgett, de szerencsére az idő még igencsak nyárias volt. A 26 fok meleg és a programokban gazdag rendezvény híre kicsalogatta az embereket házaikból a Battonyai Művelődési Ház udvarára.

Rádai Imre, Battonya alpolgármestere, a Barátság Sportegyesület vezetőedzője

– Egy jó hangulatú családi délutánra várjuk ma a battonyaiakat – fogalmazott Rádai Imre, Battonya alpolgármestere, a Barátság Sportegyesület vezetőedzője. – Sok sportlehetőség közül választhatnak a megjelentek, számos új élménnyel gazdagodhatnak a gyerekek és a felnőttek egyaránt. Nagy nap ez a mai a Barátság SE életében. Az egyesület 2002-ben jött létre, a helyi gyerekeknek szánták azt az alapítók. A küzdősportot én és az öcsém 2000-ben kezdtük el űzni Battonyán, és két évvel később a szüleink úgy döntöttek, létrehoznak egy különálló sportegyesületet itt, a mi városunkban. Eleinte kizárólag taekwondózni lehetett a Barátság SE-ben, de ma már kick-bokszot is választhatnak a gyerekek. Ezen a rendezvényen itt vannak köztünk a jelenlegi tagok a családtagjaikkal, és sokan eljöttek a régi tanítványok közül is. A 20 év alatt rengetegen megfordultak az egyesületben, úgyhogy sokan fogunk ma itt együtt nosztalgiázni.

„Próbáljanak ki mindent!” – buzdította a megjelenteket a polgármester

A rendezvény nyitásaként Boros Csaba polgármester köszöntötte a megjelenteket, és kívánt minden fellépőnek jó szereplést, valamint minden résztvevőnek jó szórakozást. Kiemelte, nagy örömükre szolgál, hogy egy ilyen színvonalas rendezvénynek adhatnak helyet, majd arra buzdította a battonyaiakat, próbáljanak ki minden lehetőséget az ugrálóvártól az állatsimogatón át (volt nyuszi, alpaka, kismalac és csacsi is) a kézműves foglalkozásokon keresztül az akadálypályáig. A polgármester beszédét stílusosan a következő mondattal zárta: „Akkor hát induljon a banzáj!”

Boros Csaba, Battonya polgármestere

Boros Csabát Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke követte a színpadon, akinek a szervezők szívből gratuláltak a nemrégiben neki ítélt edzői életműdíjért.

Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke

– Köszönöm a meghívást! Én már szinte hazajárok Battonyára – mondta Gregor László. – Hamarosan faültetésre kerül itt sor. A faültetés egy szimbólum, hisz amikor ezek a fák akkorák lesznek, mint amik most körülvesznek bennünket, akkorra ezek az itt szaladgáló gyerekek felnőttekké válnak. Reméljük, továbbadják majd ők is a gyerekeiknek a sport szeretetét, és azt a tapasztalatot, miszerint közösségben lehet nagy dolgokat létrehozni – emelte ki.

A sztárfellépők mellett az iskolások és az óvodások is színpadra álltak

Szabó Ádám koncertjét szinte végig vastaps kísérte. Az énekes-harmonikás végtelenül közvetlen volt közönségével, a battonyaiak közé sétált és leült a gyerekek asztalához. A jelenlévők meghálálták figyelmességét, a Rag’n’Bone Man Human című dalához mindenki együtt adta kezével és lábával a ritmust. A sztárfellépő után a helyi román és szerb általános iskolák és óvodák műsora következett, akik nemzetiségi táncokat és dalokat mutatnak be népviseletbe öltözve. Utánuk Kökény Attila állt színpadra, és csinált fantasztikus hangulatot. Egyre csak gyűltek-gyűltek az érdeklődők, az idősebb korosztályból is sokan kilátogattak a koncertre. Többen nem is tudtak a helyükön maradni, helyette inkább táncra perdültek, vagy a színpad előtt csápoltak és énekeltek.

A szervező Barátság SE taekwondo bemutatóján Mezei Nikolett is részt vett.

– Lassan már 14 éve vagyok tagja a Barátság Sportegyesületnek, még ötéves sem voltam, amikor hiperaktív gyerek lévén a szüleim beírattak taekwondóra. Beleszerettem az egészbe és itt ragadtam. Nagyon fontos számomra ez a sportág és az egész közösség. Taekwondóból kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok lettem, kick-boxból juniorban egyszeres világ- és egyszeres Európa bajnok vagyok. Most léptem egy korcsoportot, így ezután már felnőttként fogok versenyezni. Szeretem ezt a csapatot, jelenleg is segítem az egyesület munkáját, edzéseket tartok a kicsiknek, támogatom őket a felkészülésben. Örülök, hogy itt lehetek, és ezen a napon is a mozgás, valamint az egészséges életmód irányába terelhetem a gyerekeket – tette hozzá Mezei Nikolett.

A küzdősport-bemutató után Hevesi Imre állt színpadra, és most is, mint mindig, minden korosztállyal megtalálta a közös hangot. Az ismert zenész ezen a napon is bebizonyította, hogy a szórakoztatás a mestersége. A megjelenteket a szervezők egytálétellel is megvendégelték, a rendezvény zárásaként pedig az SE Duo hozta el Battonyára a legnagyobb retró slágereket.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.