- hirdetés -

A nemzeti válogatott színeiben egy aranyat és három bronzérmet szereztek a dél-békési egyesület versenyzői.

A battonyai Barátság SE versenyzője, Mezei Nikolett a lengyelországi Lublinban rendezett AETF Taekwon-do Európa-bajnokság felnőtt mezőnyének (-65 kg) egyik esélyeseként állt a küzdőtérre. Egy olasz, egy lengyel, majd egy szlovén versenyzőt győzött le a döntőbe jutásért, ahol Alicia Adelina Mihai román versenyző ellen magabiztos győzelmet aratott, így Európa-bajnok lett, továbbá speciáltörésben csapatban bronzérmet szerzett. Tóth Lajos csapatban speciáltechnikai törésben bronzérmet nyert, egyéni küzdelemben a legjobb nyolc között zárt. Marosin Bella lecsúszott a dobogóról, küzdelemben a legjobb négybe jutásért esett ki. Rádai Imre csapat erőtörésben bronzérmet vett át. Testvérével, Rádai Rolanddal edzőként is segítette a válogatottat a kontinensviadalon.

– Mezei Nikolett mentálisan is nagyon jól felkészült, szép győzelmet aratott. A lengyelországi Eb-t megelőzően Olaszországban egy kick-box világkupán vett részt, riválisait ott is maga mögé utasította, így esélyesként lépett a küzdőtérre Lengyelországban. Tóth Lajos és Marosin Bella utánpótláskorú versenyzőnk, szép eredményeket érhetnek még el. Két hét múlva megyünk Hatvanba a nemzetek kupájára, júniusban a budapesti világkupára, és augusztusban lesz az utánpótlás világbajnokság, szintén Budapesten – mondta el Rádai Imre.

A Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub közzétette, Priskin Ferenc és De Nusso Ricardo mesterek a felnőtt férfi speciáltechnikai csapat oszlopos tagjaiként, fontos pontokat szerezve bronzéremhez segítették csapatukat. Tamás Tímea mester a felnőtt női speciáltechnikai csapat tagjaként bronzérmet, az erőtörő lányokkal pedig aranyérmet szerzett. A Corvin versenyzői tehát három, csapat versenyszámban nyert érmes helyezéssel zártak.

fotó: egyesület

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.