- hirdetés -

Négynapos szabadfogású maratonnal vette kezdetét a 2021-es felnőtt birkózó világbajnokság Norvégia fővárosában, Oslóban. Magyarország négy versenyzővel volt érdekelt ebben a szakágban, köztük az orosházi származású, jelenleg a fővárosi Újpest színeiben versenyző Antal Dániellel, aki a 70 kilogrammos mezőnyben próbált szerencsét.

A szabadfogású férfi verseny 10 súlycsoportjában 53 ország 240 birkózója képviselteti magát. A verseny még a szombati napon kezdődött, a hétvégi küzdelmek során két honosított versenyző, valamint az egyébként kecskeméti színekben birkózó Vida Csaba volt érdekelt. Hétfőn Antal Dániel lépett szőnyegre, aki jelenleg Újpesten birkózik, a sportággal viszont Orosházán ismerkedett meg, a korosztályos éveket is itt töltötte.

Ukrán versenyzővel küzdött a világbajnokságon (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

Nemrég a magyar bajnokság 70 kilogrammos mezőnyében állhatott fel a dobogó tetejére, ami egyet jelentett a válogatott kerettagsággal az októberi, Oslóban megrendezett világbajnokságon. Korábban már járt világversenyeken, egy felnőtt világbajnokság azonban mindenképpen a legnívósabb események közé tartozik.

Nem várt rá könnyű feladat, hiszen már a selejtezők során birkóznia kellett, ellenfele az ukrán Ivan Kuszjak volt. Ezúttal sajnos nem sikerült felülkerekedne riválisán, a mérkőzés 12-2-vel zárult. Mivel legyőzője a következő meccsén kikapott a mongol versenyzőtől, így ez a világbajnokság végét is jelentette a szabadfogású birkózóknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.