- hirdetés -

Szárnyalt a kreativitás a Wesley János Közoktatási Intézményben. A fiataloknak egy projekthéttel készültek a pedagógusok. A természettel, de legfőképpen a madarakkal ismerkedtek meg a fiatalok, és mindeközben tettek is valamit az orosházi élővilágért.

Változatos programokat találtunk ki a gyerekeknek – hangsúlyozta Pesics Hajnalka, az intézmény igazgatóhelyettese. Elmondta, hogy ezen a héten egy projekthetet tartottak, amely során játszva tanultak a gyerekek a madarakról.

– Ez a hét felpörgette a gyerekek és a pedagógus kollégáim kreativitását. Mindenki nagy örömmel vett részt a programokon. Készítettünk többek között madáretetőket is, amit a város különböző pontjain helyeztünk el – nyilatkozta az OrosCafénak a pedagógus, aki külön köszönetet mondott Fáiné Varga Szabina és Fekete Fruzsina kollégáinak a szervezésért.

Pesics Hajnalka (Fotó: Horváth Bence)

Ismeretterjesztő plakátok díszitik az iskola folyosóit, de különböző ügyességi vetélkedőkön és egyéb kreatív tevékenységeken vettek részt a fiatalok. Talán a legizgalmasabb bemutatóra a pénteki zárónapon került sor, amikor igazán közelről ismerkedhettek meg két ragadozó madárral.

Lakos István, valamint Lászlóffy Attila egy-egy sólyommal a kezükön meséltek a solymászat történelméről és saját madaraikról. A gyerekek érdeklődve figyelték a solymászok beszámolóját, de a legjobban mégis annak örültek, amikor meg is simogatták a ragadozókat.

Fotó: Patakfalvi Ádám

Pesics Hajnalka elmesélte azt is, hogy a lezárások alatt a gyerekek nagyon fegyelmezettek voltak, a szülők is segítőkészek voltak, de ez az időszak a szociális készségeiket visszább vetette. Amikor visszatértek az iskolába ezeket igyekeztek fejleszteni. A projekthét is nagyban hozzájárult, hogy ismét aktívan részt vegyenek közösségi programokon.

Kiemelt kép: Patakfalvi Ádám

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.