- hirdetés -

Közel két évtizede áll Orosháza szolgálatában Czecherné Pap Rita, aki jelenleg az Egységes Szociális Központ gazdasági vezetője. A feladatait azóta is odaadóan és felelősséggel végzi, kollégái szerint nála a lehetetlen is “folyamatban van”. Ezt a munkát ismerte el a város idén augusztus 20-án az Orosháza Közszolgálatáért díjjal.

Czecherné Pap Rita még 2003-ban került az akkor még Egyesített Szociális Intézményhez, mint a családsegítő szolgálat ügyviteli munkatársa, majd onnan helyezték át a központi irodába hasonló munkakörbe. Folyamatosan arra törekszik, hogy fejlődjön, így kezdte el – már családanyaként – a főiskolát 2005-ben. Miután végzett elődje mellett további ismereteket szerzett, amit 2013-tól 2016-ig mint szolgáltató egységvezető hasznosított. Immár öt éve az Egységes Szociális Központ gazdasági vezetőjeként tevékenykedik.

– Az igazság az, hogy ez a második otthonom. Volt olyan időszak, hogy késő este, éjszaka mentünk el az irodából. Előfordul az is, hogy hazaviszem a munkát, de ezek soha nem okoztak nehézséget. Egy munkának az a lényege, hogy szeresse az ember csinálni – sorolta Czecherné Pap Rita kiemelve, hogy a családjától mindig megkapja a szükséges támogatást.

Kitartó munkájának és továbbképzéseinek eredményeként az évek során elnyerte munkatársai és vezetői bizalmát. Ajtaja mindig nyitva áll és a legjobb tudása szerint, a lehetőségeket felkutatva próbál a felmerülő problémákra megoldást találni, és fáradságot nem ismerve az intézmény stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodását fenntartani. Nála a lehetetlennek látszó feladat is „folyamatban van”.

– Az Egységes Szociális Központhoz 11 intézmény tartozik, mindegyiket egyformán szeretem, mindet a gyermekemnek tekintem. Folyamatosan érkeznek felőlük az igények, amit igyekszem a lehetőségeinkhez mérten teljesíteni. Előfordul, hogy egy-egy kérés feladja a leckét, de akkor is csak annyit szoktam mondani: nyugi, folyamatban van. Ez vált azóta szállóigévé – meséli nevetve.

Az önkormányzat az augusztus 20-án tartott városi ünnepségen Orosháza Közszolgálatáért díjjal jutalmazta. Elmondta, büszke volt arra, hogy a szívvel-lélekkel végzett munkáját ilyen módon is elismerték.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.