- hirdetés -

Lehet kerek, szögletes, hosszú, rövid, lapos, tömör, lyukas, édes vagy akár keserű is, mindegy csak csoki legyen. A „Mert adni jó” csoport idén az Új Világ Alapítvánnyal együtt gyűjt csokoládét a daganatos és rászoruló gyerekek számára. Segítsen ön is! Orosházán több ponton is leadhatja felajánlását.

– 2017-ben hoztuk létre a „Mert adni jó” csoportot, és nagyon sok családnak segítettünk ez idő alatt. Már közel négyszáz gyermek arcára tudtunk mosolyt csalni, reméljük, idén még többeknek tudunk majd örömet okozni. Ez az ötödik éve, hogy elindítottam a csoportban az év végi csokoládégyűjtést, az ország több pontján vannak gyűjtőpontjaink, és mivel orosházi születésű vagyok, eszembe se jutott, hogy Orosháza nélkül vágjak neki a gyűjtésnek. Vannak orosházi támogatott családjaink is, és a környező falvak rászoruló gyermekeit is segítjük. Mellettük az Élethinta Alapítvány sérült gyermekeinek és a Remény Alapítvány daganatos gyermekeinek minden évben juttatunk a csokoládéból, akárcsak a miskolci kórház gyermekosztályának.

Fotó: Sódar Andrea

Sódar Andrea hozzátette, csoportjuk támogatói egyre bővülnek. Gádoroson, Orosházán, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Szegeden, Ópusztaszeren és az ország távolabbi pontjában, a Dunántúlon is folyik a gyűjtés. A tavalyi évben 173 kiló csokoládé gyűlt össze. A „Mert adni jó” csoport minden évben bővíti a támogatottjaik számát is, a tagok feltérképezik, melyek azok az intézmények, melyek az önkéntes segítőktől kevés segítséget kapnak.

A csokigyűjtés első köre november 30-án zárul, a felajánlott édességeket Mikulás napján osztják ki a rászoruló és daganatos gyermekeknek. A második kör december 17-ig tart, az akkor beérkezett csokoládékat karácsonykor előtt juttatják el az érintetteknek.

A „Mert adni jó” Facebook csoportba belépve bővebben tájékozódhat az akcióról.

Orosházán az alábbi helyeken várják a jótékonysági akcióhoz csatlakozók csokoládéit:

  • Tina Kuckója
  • Józsáné Szenti Ildikó (Tízemeletesek alatt)
  • Táncsics Mihály Gimnázium
  • Vörösmarty Mihály Általános Iskola
  • Dress it Ruhaüzlet
  • Minőségi Használtruha Bolt

Ne maradjon ki Ön sem a jóból! Mert adni jó!

Kiemelt kép: pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.