- hirdetés -

A képzőművészeti növendékek rajzainak a kiállításával nyitotta meg a Zene Világnapja alkalmából rendezett programjainak sorozatát szeptember 30-án a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A köszöntések mellett zenés produkciók is színesítették a rendezvényt.

Már évek óta egy hirdet a Zene Világnapja alkalmából rajzpályázatot is növendékeinek a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és ez idén sem volt másként. Ahogy a kiállítás és egyben a világnap alkalmából rendezett programok megnyitóján is elhangzott, ha zene világnapja, akkor rajzpályázat, idén is szebbnél szebb alkotásokat kaptak a növendékektől.

A mostani rajzpályázat az utóbbi évek egyik legérdekesebbje volt.
– A kiállítás megnyitó most már évek óta hozzátartozik a hagyományos rendezvényeinkhez, a mostaninak a címe pedig a Más népek, más hangszerek címet viseli. Nagyon sok érdekes, fantáziadús kép és pályamű érkezett be, elmondhatjuk, hogy most is nagy érdeklődés követte a pályázatok megjelenését – nyilatkozta Kardosné Bánhidi Éva, az intézmény igazgatója.

Ezt Dankó Richárd is megerősítette, aki rajzot és festészetet tanít a művészeti iskolában. Mint mondta, nagyon jól megragadták a lényeget a gyerekek, számos kultúra megjelent rajzaikon, így például a mexikói, orosz vagy éppen az indián és törzsi zenei szokásokba betekintést nyújtanak. A jelenlegi, 2021/2022-es tanév alatt is sok dologgal foglalkoztak, igyekeztek minél több technikával megismerkedni, ami véleménye szerint a rajzokon is visszaköszönt.

– A zene mindig is az emberi kommunikáció része volt, egy vizuális utazás térben és időben – hangzott el a megnyitó során, mely során a fiatalabb zenész növendékek is megmutathatták tudásukat hegedűn, klarinéton, zongorán vagy éppen fuvolán, tanáraik és szüleik büszke tekintetével kísérve.

Végül a pályázat győztesei is megkapták jól megérdemelt elismeréseiket, alsó- és felsőosztályos kategóriában, de egy gimnazista növendék munkáját is kiállították.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.