- hirdetés -

Már csak néhány hét, és megérkezik az orosházi nyugdíjasok számlájára a nyugdíjprémium. A gazdaság teljesítésének köszönhetően a garantált legmagasabb összeget, azaz 80 ezer forintot kapják meg a jogosultak.

Soha ekkora összeget nem kaptak még a magyar idősek nyugdíjprémiumként, mint amit idén Magyarország kormánya utalhat a számlájukra. Ebben nagy szerepe van annak, hogy a COVID-válság okozta nehézségek után rendkívül gyorsan talpra állt a magyar gazdaság.

Idén novemberben 80 ezer forintos prémiumot fizetünk a nyugdíjasoknak. Lett volna 435 ezer olyan ember, akik egyéb okokból kevesebbet kaptak volna, de idén számukra is képesek vagyunk kifizetni ezt. Lesznek olyanok, akik az infláció korrekciójával együtt százezer forintos kiegészítést is kaphatnak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orosházán az egyik legnagyobb nyugdíjas közösség a MECE klub tagjai egyöntetűen mondták, örülnek annak, hogy novemberben egy jelentősebb összeghez jutnak. Karácsony előtt és a fűtési időszakban kimondottan jól jön számukra az extra juttatás.

A nyugdíjprémium osztására 2009 óta van lehetőség, de egészen 2017-ig egyszer sem teljesültek a szükséges feltételek. Azaz a GDP növekedése haladja meg a 3,5 százalékot, és ne legyen túlköltekezés. A novemberi összeg azért is jelentős, mert korábban a legnagyobb nyugdíjprémium, amelyet kifizettek, 22 ezer forint volt, 2018-ban 18 ezer, 2017-ben pedig 12 ezer forint volt.

Ebben az évben ez a növekedés garantáltan meghaladja az 5,5 százalékot – ezt szintén a miniszterelnök jelentette be.

A nyugdíjprémiumon túl 2022 februárjában folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése, jövőre már legalább kétheti nyugdíjat tud a kormány kifizetni minden magyar nyugdíjasnak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.