- hirdetés -

Korábban a 35 éves férfi egy orosházi pékségben dolgozott, ahol a volt munkáltatójától ellopta a pénztárcáját.

A férfi 6 napig pékként dolgozott egy orosházi pékségben. Szeptember 16-án, a korai órákban bement a pékség irodájába és onnan ellopta a tulajdonosnő pénztárcáját, az abban lévő 25 ezer forint készpénzt és a személyes iratokat.

Néhány nap múlva a férfi elhatározta, hogy a volt munkáltatójánál lévő készpénzt erőszakkal is elveszi, miközben a nő éjszaka a lakásáról a pékségbe megy kerékpárral. Ezért a férfi szeptember 21-én éjfél után a Veress József utcára ment, ahol lesben állva, arcát maszkkal eltakarva várta az általa ismert útvonalon a pékségbe közlekedő nőt. Kis idő múlva meg is pillantotta, ekkor kifutott a ház elől és két kézzel nagy erővel meglökte. A nő a lökés következtében a kerékpár irányítását elveszítve áttért az úttest bal oldalára, ahol az útpadkának nekiütközött, majd az út melletti füves részen a földre leesett. Ekkor a férfi odalépett hozzá és elvette a kerékpár kosarából a volt kollégája táskáját, amelyben ekkor 33 ezer forint készpénz, mobiltelefon, személyes iratok és egyéb kis értéket képviselő személyes tárgyak voltak. A férfi a táskából kivette a pénzt, azt később lefoglalták tőle, a táskát az iratokkal, a telefonnal és egyéb tárgyakkal pedig az utcán eldobta.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére elsősorban a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt megalapozottan feltehető volt az, hogy az elkövető férfi szabadlábra kerülése esetén a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével vagy a tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené, illetve előéletére figyelemmel a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a 35 éves férfi letartóztatását.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.