- hirdetés -

Együtt ünnepelték az idősek világnapját az Egységes Szociális Központ nyugdíjba vonult dolgozói és négy helyi idős klub tagjai szeptember 30-án. A szentetornyai lakodalmas házban finom ebéd és muzsikaszó várta a vendégeket.

Százhatvan fő jelent meg az ünnepi ebéden, melyen védettségi igazolvánnyal vehettek részt a meghívottak. Négy idősek klubjának – köztük a Gyöngyvirág Klub, a Reménység Klub, az Őszirózsa Klub és a Platán Idősek Klubja – ellátottai és az Egységes Szociális Központ nyugdíjba vonult dolgozói ünnepelték együtt ezt a jeles alkalmat.

Székácsné Kassai Ágnes, a Gyöngyvirág Klub szakmai koordinátora (Fotó: Horváth Bence)

– Minden évben megrendezzük az idősek napját, kivételt képezett ez alól sajnálatos módon a tavalyi év, mikor is a pandémia miatt nem kerülhetett erre sor – mondta Székácsné Kassai Ágnes, a Gyöngyvirág Klub szakmai koordinátora. – Idén viszont hála Istennek itt vagyunk mind együtt. De az idősek napja sosem lehet egy napos ünnep, hisz az idősek megbecsülését, a velük való törődést mi mindenkor szívünkből fakadó kötelességünknek tartjuk. Úgy gondolom, az idősek a sok-sok évtized során rengeteg tapasztalatot halmoztak fel, melyeket át kell adniuk a fiatalabb generációnak, hogy beépíthessük azokat az életünkbe.

Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője beszédében az idősekben rejlő bölcsességet és tudást hangsúlyozta.

Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője (Fotó: Horváth Bence)

– „Az időseknél a kognitív és az érzelmi működés azért tud jobban összehangolódni, mert az idősek már megtanulták, hogy hol az ész, és hol az érzelem helye, így ezeket a helyükön kezelik.” André Aleman rátapintott a lényegre. Önök már pontosan érzik és tudják, mennyire fontos higgadtan dönteni, mennyire életbe vágó, hogy ne csak az érzelmeink vezéreljenek bennünket. Hatalmas tapasztalat, sikerek és kudarcok állnak Önök mögött, amelyek hasznosításával a fiatalabbak is képesek épülni, fejlődni. Nekünk rendkívül fontos az Önök véleménye és kincset érő tudása – fogalmazott az igazgató.

Dávid Zoltán is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Városunk polgármestere azt mondja, mindig nagyon jó érzés visszatérnie abba a közösségbe, melynek korábban ő maga is tagja volt.

– Mindenkit ismerek a jelenlévők közül, mindannyiukkal jó viszonyban voltam és vagyok ma is – fogalmazott. – Szép emlékek jutnak eszembe, ha ezekkel az emberekkel találkozom. A jelenlévő, nyugdíjba vonult dolgozók sokat tettek azért, hogy a város szociális ellátása idáig juthasson, épp ezért hálával tartozunk nekik. Öröm nézni, milyen jól érzik magukat együtt. Az, hogy ez a rendezvény most megvalósulhatott, az oltásnak köszönhető, épp ezért is buzdítok arra mindenkit, hogy vegye fel a vakcinát. Remélem, a Covid nem szól bele az életünkbe, és tudunk találkozni a jövőben is.

Az ünnepi köszöntőbeszédek után a versé, majd az örökzöld dallamoké lett a főszerep. A finom ebédet követően táncmulatság várta a vendégeket egészen délután 4 óráig. A rendezvény a „Bemutatkozik Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központja” nevet viselő TOP-os pályázatnak köszönhetően valósult meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.