- hirdetés -

Egy évtizedek óta tartó hagyományát elevenítette fel szeptember 29-én az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának Móricz Zsigmond utcai telephelye. Az intézmény a Népmese Napjához kapcsolódóan egy mesés családi délutánt szervezett a gyerekeknek és hozzátartozóiknak.

Boldogan próbálták ki szüleik és hozzátartozóik társaságában a Móricz óvoda udvarán lévő programlehetőségeket, melyet a Népmese Napja alkalmából szervezett nekik az intézmény. Zanóczné Markovics Szilvia telephelyvezető elmondta, a Népmese Napja régi hagyománynak számít az óvoda életében, még évtizedekkel ezelőtt került sor az első hasonló délutánra.

– Az egyetlen kivétel az elmúlt időszakban sajnos a tavalyi év volt, amikor a koronavírus-járvány és az ezzel kapcsolatos korlátozások miatt sajnos elmaradt, ezért idén mindenképpen igyekeztünk pótolni ezt a rendezvényt. Különböző meseszereplőkkel, mesejelenetekkel kedveskedtünk a gyerekeknek és szüleiknek, különböző mozgásos játékokat próbálhattak ki vagy éppen a kreatív barkácsolást családtagjaikkal, barátaikkal közösen – tudtuk meg.

A gyerekek ennek megfelelően arany- és ezüst tallérokat gyűjtöttek és próbálták meg a királyi várba eljuttatni, de elkészíthették a Kiskakas gyémánt félkracárja című meséből a kakas figuráját vagy éppen só-liszt gyurmából a kedvenc formáikat. Zanóczné Markovics Szilvia elmondta, a szülőknek is nagy kedvence a program, ahol együtt játszhatnak ők is a gyerekekkel vagy beszélgethetnek egy kicsit egymással.

A rendezvénynek azonban ezzel még nem volt vége, a Harangos Néptáncegyüttes csoportjai mutatták be produkcióikat, az együttes vezetője, a Református iskolában is oktató Móricz Bence irányításával, melybe nem sokkal később a gyerekek és a szülők is bekapcsolódhattak, akik nagyon élvezték a délutáni közös kikapcsolódást, így örömmel vágtak bele a táncház kihívásaiba is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.