- hirdetés -

A Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezete minden évben megajándékozza sokszoros véradóit. A tavaly átadott ajándékok különösen szép, egyedi műtárgyak voltak. Megtudtuk, hogy egy városszéli kis házban készülnek, Orosházán.

Bakk Csabáné Ágikáék házában valóságos kis galériában érezhettük magunkat. Különböző technikákkal készült, művészi kivitelű szobrok, plasztikák, képek sorakoznak végig a falakon, polcokon, szekrényeken. Mint alkotójuk elmondta, néhány éve unaloműzésnek indult az egész.

– Ott kezdődött, hogy nyugdíjba mentem és lett egy rakás szabadidőm. A neten kezdtem kutakodni, mit is csinálhatnék, aztán a képekkel kezdtem. Aztán jöttek a szobrok, később a használati tárgyak, asztali írószertartók stb. Fa alapra gyurmából, gipszből készültek, aztán egy speciális ragasztóval lekentem, utána akrillal kifestettem őket. Textilből, bőrből, drótból, meg minden egyéb anyagból, amiben fantáziát láttam – mondja a művekről Ágika.

Ezeket a tárgyakat is a Vöröskereszt kapja (Fotó: CSJ.)

Számára ez a tevékenység örömet, kikapcsolódást, megnyugvást jelent. Egyszer eljött az a pillanat is, amikor arra gondolt, jó lenne, ha az általa készített dolgok másoknak is örömet okoznának.

– A lányom egyik jó barátnője dolgozik a Vöröskeresztnél. Tudtam, hogy ők évente megajándékozzák a sokszoros véradókat. Megkerestem és felajánlottam néhány tárgyat ajándékba, amit ők örömmel fogadtak, én pedig így tudtam egy kis jót tenni. Szerencsére a megajándékozott véradóknak is tetszettek a dolgaim, így a tavalyi első alkalom után idén is készítettem néhány dolgot a számukra – teszi hozzá mosolyogva.

Megtudtuk, hogy a fa alapok és a fémmunkák tekintetében a férje segít be, és hogy egyetlen művétől sem válik meg szívesen.

– Volt, hogy megszerették volna vásárolni egyiket-másikat. Nem adtam, inkább készítettem egy újat abból, amit meg akartak venni. Ezek valahogy hozzám nőttek – fűzte még hozzá.

Az adományozással mindenki jól járt. Ágika örül, hogy adhat, a Vöröskeresztnél örülnek, hogy művészi tárgyakkal köszönhetik meg a sokszoros véradást. A véradók pedig örülnek, hisz olyan ajándékkal lesznek gazdagabbak, ami művészi, egyedi és szép.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.