- hirdetés -

Európa számtalan országában ünnepelték szeptember 24-én az Európai Diáksport Napját.

A COVID után újra felszabadultan, mozgással teltek az utóbbi napok az iskolák sportudvarán, tornatermeiben. A többi orosházi iskolához hasonlóan a Vörösmarty iskolában is mozgással ünnepelték a diáksport napját.

– Beneveztünk a Magyar Diáksport Szövetség által kiírt „Adj teret a mozgásnak!” című felhívásra, amely keretén belül 120 perces sportprogram megvalósítása volt a cél. Az alsó tagozatos gyerekek Németh Dóra vezetésével sor- és váltóversenyeken mozgatták meg végtagjaikat. A felsősök a Főtéren futottak 2021 métert, majd játszottak parázs röplabdamérkőzéseket a tornateremben – nyilatkozta a napot szervező Kvasznovszky József testnevelő.

A felsősök örömmel röplabdáztak a diáksport napján (fotó: BT)

A pedagógus hozzátette, hogy ez a rendezvény egynapos programként szerepel a tantervben, de arra törekszenek, hogy az év minden napján igyekezzenek a gyermekek számára lehetőséget biztosítani a mindennapos mozgásra.

Az iskolai sportnaptár legközelebbi programja, az október 7-ei városi-körzeti mezei futóverseny lesz, melyre már elkezdődött a gyermekek toborzása, hogy minél sikeresebben képviseljék az iskolát a megmérettetésen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.