- hirdetés -

Mokry Sámuel Díj Orosháza Mezőgazdaságáért elismeréssel tüntették ki az augusztus 20-i városi ünnepségen Darók Gábort.

Darók Gábor mezőgazdasági vállalkozó az elmúlt 25 évben a korábbi tapasztalatait is kamatoztatva gazdálkodik Orosházán és környékén. Az induló családi tulajdonú, 130 hektár terület az évek alatt 240 hektárra gyarapodott, és a Darók Farm Kft. mára már mintegy 850 hektár szántóterületen gazdálkodik, termeszt növényeket, ezen felül mezőgazdasági szolgáltatást végez.

Mindennapi munkájában Darók Gábor mellett fia áll, ami a tevékenység jövőbeni folytatását biztosítja.

Darók Gábort meglepetésként érte a kitüntetés híre (Fotó: Horváth Bence)

Darók Gábor szakmai életútja takarmányozási ágazatvezetőként indult, foglalkozott a Gyulai Húskombinát áruforgalmával, volt kirendeltségvezető helyettese. Sok állami és szövetkezeti gazdaságban járt, tapasztalatokat szerzett. Mindezt a tudást később a Mezgé mérnök-tanáraként a jövő mezőgazdászainak oktatásában is kamatoztatta.

-Nagyon meglepődtem, ugyanakkor nagyon megörültem, mikor az önkormányzat értesítéséből értesültem az elismerésről. Én mindig csak a dolgomat végeztem a legjobb tudásom szerint. Álmomban sem gondoltam arra, hogy kitüntetést kaphatok ezért. Nagyon felemelőnek és megtiszteltetésnek éltem meg, hogy az ünnepségen ilyen illusztris személyiségekkel állhattam egy sorban, mint pl. a válogatott kézilabdázó, Balogh Zsolt és a többi kitüntetett – mondta el Darók Gábor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.