- hirdetés -

Mielőtt még hidegebbre fordulna az idő, egy átfogó ellenőrzéssel gondoskodhatunk járműveink esetében a biztonságosabb közlekedésről. Az Oros-Car Kft. szerint nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a fékek esetében nincs kompromisszum, és hogy mit is jelent ez náluk. Kiemelten foglalkoznak jelenleg a fékek vizsgálatával ezen belül a fékfolyadék cseréjének a fontosságával.

Az őszi-téli időszak az autó minden alkatrészének nehézséget okoz – az akkumulátortól a fékeken át az ablaktörlőig. Különösen nagy odafigyelést igényelnek járműveink fékjei és abroncsai, melyek fontosságát az OrosCar Kft. foglalta össze.

Miért fontos a fékfolyadék időszakos és előírt cseréje?

Amikor fékről beszélünk, nagyon sok esetben csak a mechanikus alkatrészek vizsgálatára gondolnak, pedig egy jól működő fékrendszerhez a fékbetétek, féktárcsák, fékdobok, fékcsövek ellenőrzésén túl szükséges a fékfolyadék bevizsgálása és cseréje is amit a gyári előírások szerint legalább 2 évente szükséges végrehajtani.

A magas víztartalmú fékolaj korrodálhatja a fékszerkezetet, ami ronthatja a fékhatást. A rozsda elsősorban a főfékhengert és a munkahengereket érinti, melyek hibája egyenlőtlen fékhatást okoz és az ABS, ESP vezérlő egység meghibásodásához vezethet.

Az Oros-Car ezt a folyamatot a hosszadalmas kézi eljárás helyett egy automatizált technológia segítségével végzi. A fékfolyadék cserélő gép elektrohidraulikus szivattyúja magas nyomással eltünteti a fékcsövek hajlataiban lévő lerakódásokat és szennyeződéseket, ezáltal sokkal hatékonyabb és gyorsabb a fékfolyadék csere.

Ne menjünk el a téli gumiabroncsok fontossága mellett sem…

Széles választékban forgalmaznak személy és kisteher gumiabroncsokat, melyek szerelését és tárolását is biztosítják gumihotel szolgáltatásuk keretében. A gumikat megtisztított állapotban sötét, száraz helyen tárolják, biztosítják az optimális körülményeket a megfelelő állapotmegőrzés érdekében.

Abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel rendelkező gépkocsik abroncsainak cseréjét is elvégzik, a csere végeztével felprogramozzák a nyomásérzékelőket.

Az őszi-téli felkészítéssel kapcsolatban ajánlják az alábbi akciójukat: Bosch Car Szervízhálózat tagjaként a cég vásárlói az őszi-téli felkészítéshez kapcsolódó Bosch akkumulátor nyereményjátékban vehetnek részt, amelynek keretében értékes ajándéktárgyakat nyerhetnek. Részletekért látogassanak el: www.akkupromo.hu weboldalra.

Amennyiben Bosch termékeket szereltet be náluk autójába, ajándékkal kedveskednek. A részletekről bővebben az oroscar.hu oldalon tájékozódhatnak.

OrosCar Kft.
5900, Orosháza, Szőlő krt. 2/C
Telefon: +36/68/510-100

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.