- hirdetés -

A hétvégén az ország egyik legeredményesebb birkózó klubja, a 15 éves fennállását ünneplő ESMTK rendezte az U23-asok országos bajnokságát.

Az Orosházi Spartacus kiválóságai közül hárman vettek részt a megmérettetésen. Az első éves junior, Jochim Márk, Rácz Richárd és Szél Anna képviselte városunkat. A fiatalok kibirkózták magukat. Van még mit javítani, de mindenképpen előremutató volt az orosháziak teljesítménye.

Jochim Márk a 79 kilósok közt – bár kissé látszott rajta a meccshiány – szépen birkózott. A döntőbe jutásért a jóval idősebb és rutinosabb, csepeli Lukács Botondtól szenvedett vereséget. Sajnos a bronzmeccs sem sikerült, így az ötödik helyen zárta az OB-t.

Rácz Ricsi csak a döntőben kapott ki. Régi „mumusa”, a kecskeméti Farkas Rajmund bizonyult jobbnak nála. Az orosházi fiú ezüstérmet szerzett.

Rácz Ricsinek ezúttal meg kellett elégednie az ezüsttel (Fotó: OSBK)

Harmadikként, a női mezőnyben, 62 kilóban lépett szőnyegre Szél Anna. Ő hozta a szokásos jó formáját és ellentmondást nem tűrő birkózással győzött a Magyar Bajnokságon. Fölényét mutatja, hogy egyik mérkőzése sem tartott egy percig sem. Ezzel a győzelemmel eldőlt az is, hogy Szél Anna személyében lesz orosházi résztvevője a novemberi U23-as világbajnokságnak.

Szél Anna ezen a versenyen sem tűrt ellentmondást (Fotó: OSBK)

Szél Attila, az OSBK elnöke elmondta, hogy a világeseményen mégsem Anna lesz az egyetlen orosházi. Szél Dávidot, mint nemzetközi bírót delegálják a versenyre.

– Ez lesz az utolsó korosztályos világverseny ebben az évben és büszkén kijelenthetjük, hogy az idei évben rendezett serdülő, kadet, junior és U23-as világversenyt nem rendeztek Orosházi Spartacus versenyző nélkül! Minden dicséret a versenyzőinknek és az edzőknek – tette hozzá a klubelnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.