- hirdetés -

Akár jegyet is válthatunk rájuk, és tehetünk egy időutazást a múltba, de kiváló hétvégi program lehet az is, ha csupán megcsodáljuk őket az orosházi állomáson.

Idén először szervez a MÁV-Start retró hétvégét az Alföldön. Szeptember 18-án és 19-én a Szeged – Békéscsaba vonal valamennyi személyvonatát klasszikus, a mindennapokban ritkán látott mozdonytípusok fogják továbbítani, a szerelvény pedig korabeli, hozzá illő kocsikból áll majd.

Forgalomba áll a csíkos Szergej (628) mozdony a hozzá tartozó négy vékonycsíkos Rába gyorsvonati kocsival, a retró classic ingavonat a korabeli festésű 418 103-as Csörgővel és olajzöld szerelvényével, és a retró Bz motorvonat is a hozzá illő kocsikkal. Az MDa motorkocsi két vékonycsíkos Rába kocsival látható majd, és utazhatunk a classic Csörgőmozdonyos vonattal és az utolsó NDK-s gyártású 1. és 2. osztályú fülkés kocsikkal (A + 2 B) is. Mindezen kívül forgalomba áll egy Púpos(408) mozdony, melynek szerelvényében az utolsó két megmaradt By kocsi fog közlekedni.

Még egy különlegességre hívnánk fel olvasóink figyelmét. A Békéscsabáról 15:47-kor induló Sz 7723-as vonatban étkezőkocsi is megtalálható lesz majd, ahol finom falatok közül válogathatnak a vendégek.

A szombaton és vasárnap a Szegedről Békéscsabára és Békéscsabáról Szegedre közlekedő járatok ezekben az időpontokban érintik Orosházát.

Kiemelt kép forrása: MÁV Csoport

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.