- hirdetés -

Kiemelkedő szerepet vállalt a város járványügyi védekezésében, mind a kontaktkutatásban, mind az oltóanyagok szállításának megszervezésében. Példamutató szakmai feladatvállalásának köszönhetően „Orosháza Közszolgálatáért” díjjal jutalmazták a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának szakügyintézőjét, Farkas Ágnest.

Farkas Ágnes a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatalánál dolgozik a Népegészségügyi Osztályon, közegészségügyi és járványügyi szakügyintézőként. Mint ahogy az augusztus 20-án rendezett ünnepségen is elhangzott, munkáját kiváló szakmai tudás jellemzi, ismereteit mindig naprakészen tartja, csendes szorgalma példaértékű. Munkahelyén kedves személyiségével, minden helyzetben nyugodt kommunikációjával, halk szavával a hivatal értékes tagja.

– A tanulmányaimat az általános iskolát követően a Hugonnai Vilma Egészségügyi Szakközépiskolában folytattam, majd ezt követően a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán, közegészségügyi járványügyi felügyelő szakon végeztem. Már a középiskolában is érdekeltek a fertőző megbetegedések és a főiskolai éveim alatt is a mikrobiológia, járványtan tárgyakra irányult a figyelmem.

Orosháza Közszolgálatáért elismeréssel tüntették ki augusztus 20-án (Fotó: Horváth Bence)

Diplomám megszerzése után, a 2005-ös évben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Orosházi Városi Intézeténél kezdtem dolgozni közegészségügyi járványügyi felügyelőként, járványügyi szakterületen és azóta is az ebbe a munkakörbe tartozó feladatokat látom el, jelenleg az Orosházi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályán – mesélt magáról.

A 2020-as évtől kezdődő koronavírus-járvány elleni védekezésben annak kezdetétől részt vett, nagy hasznát véve a tanulmányai és a munkái során szerzett ismereteinek. Olykor szabadideje terhére végezte a feladatait, mind a kontaktkutatásban a szükséges határozatok elkészítésében, mind az oltóanyagok kiszállításának megszervezésében.

Munkáját augusztus 20-án, az evangélikus templomban tartott rendezvényen „Orosháza Közszolgálatáért” elismeréssel jutalmazták.
– A munkámmal kapcsolatosan nagyon szívesen tanulok és szeretem a kihívásokat, melyek elé például egy járvány kivizsgálása, vagy a ma is aktuális új koronavírus állít. Az elismerésnek nagyon örülök, nagy megtiszteltetés számomra, ami a munkám megbecsülését, értékelését jelenti, ezúton is szeretném megköszönni – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.