- hirdetés -

A régi épület új szárnyakkal bővült, három új óvodai csoportszobát alakítottak ki, az udvaron pedig egy mesés játszótér lett kialakítva. Az elmúlt időszakban komoly átalakuláson ment át a Forrás Református Óvoda, az intézmény ünnepélyes átadását szeptember 15-én tartották.

A rendezvény a vendégek köszöntésével, majd a himnusz eléneklésével kezdődött. A köszöntő beszédek sorát a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, dr. Fekete Károly kezdte meg, hálát adva az építkezés eredményes befejezéséért, hogy az épület kibővülhetett és megújulhatott a jövendő munkálására, az óvodapedagógusok, a családok és gyermekek nagy örömére.

Demeter Ottó, Békés Református Egyházmegye esperese is hasonlóan fogalmazott, kiemelve, hogy milyen gyönyörű, új épületben végezhetik szolgálatukat és élhetik mindennapjaikat a gyerekek és a felnőttek. A munkálatok megvalósulásával pedig nemcsak egy új épületet kaptak, hanem új szívet és lelket is.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntőjében elmondta, egy polgármesternek mindig nagy öröm, hogyha avathat és egy új dolgot köszönthet a városban.
– Csak köszönetet tudunk mondani azoknak, akik ebben részt vettek és a dolgozóknak, akik türelemmel vártak. Ez a várakozás viszont nagyon is megérte, hiszen egy csodát kaptak vissza és a gyermeküket ide járató szülők is büszkék lehetnek, hiszen egy nagyon szép környezettel és csodálatos, értékteremtő munkát végző pedagógusokkal van ellátva az intézmény – fogalmazott.

Szalkay Róbert, az Orosházi Református Egyházközség lelkipásztora az elmúlt időszak felújításait és bővítéseit ismertette. Hat évvel ezelőtt a megnövekedett gyermeklétszám miatt két lehetőség előtt álltak, lecsökkentik a létszámot vagy kibővítik az épületet. Az utóbbit választották, így az eredetileg 300 négyzetméteres óvodából egy csaknem 900 négyzetméteres épület vált. Közben 2015 szeptemberétől két helyen folytatódott az oktató-nevelő munka.

Három új, egyaránt 75 négyzetméteres csoportszoba létesült az új épületben, ezek közül mindegyikhez tartozik mosdó és öltöző is. Az új épületrészben emellett egy tornaszoba kapott helyet és a korábbi épület is teljesen átalakult. Az óvoda területén egy új parkoló is helyet kapott, de egy mesés játszótér is ki lett alakítva, amit a gyermekek nagy örömmel vettek birtokba. Az épület már tavaly szeptemberben benépesült, ünnepélyes átadásra azonban ekkor még, a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőség.

Végül Szalkay Róbert és a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Zalai Mihály is köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a munkálatokban és az óvoda felújításában. A református óvodába járó gyermekek is készültek egy kis műsorral, melyre hatalmas tapsot kaptak a vendégektől és jelen lévő családtagjaiktól, majd az ünnepélyes nemzeti színű szalag átvágásával jelképesen is átadták az épületet.

– Hatalmas öröm, hogy a régi épületünket új épületszárnnyal bővíthettük ki. Szerencsére sok gyermek jelentkezik hozzánk, maximális férőhely kihasználással működünk, amit remélem fenn is tudunk majd tartani ugyanígy a későbbiekben is a gyermekek nagy-nagy örömére – foglalta össze Tóth Mónika, a Forrás Református Óvoda intézményvezetője.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.