- hirdetés -

Különös látogatói csoport érkezett péntek délelőtt a Szikhát Kutyamenhelyre. A Forrás református ovi nagycsoportosai mentek el meglátogatni a lakókat és vittek számukra csemegéket.

A csöppségek énekszóval és lovaskocsin érkeztek a menhelyhez. Mint megtudtuk, az Állatok Világnapjához kapcsolódóan egy egész hetes programsorozat csúcsát jelentette számukra a pénteki lovaskocsis kirándulás. Tóth Mónika igazgató elmondta, az óvodai nevelésben nagy szerepet kap a természet, az állatok megismerése, a természetvédelem.

Ennyi kutyáknak való finomságot hoztak az ovisok (Fotó: Takács Csaba)

– Ez természetesen az óvodai nevelési programunk része, illetve még egy természetismeret tehetségműhelyt is működtetünk az intézményünkben, ahol ezt még hangsúlyozottabban tudjuk átadni a gyerekeknek. A mai kiránduláson megismerhetik a gyerekek a menhely lakóit és ezzel együtt letehetjük náluk a felelős állattartás szabályainak alapjait is – osztotta meg velünk Tóth Mónika.

A menhely lakói jutalomfalatokat is kaptak a gyerekektől és az ovónéniktől (Fotó: Takács Csaba)

Az ovisok nem érkeztek üres kézzel Szikhátra. Mindegyikük egy nagy doboz ételt hozott a kutyusok számára. Amint ezt a gondozóknak átadták, elindultak és körbejárták a telepet, jutalomfalatokkal kedveskedve a farkcsóválva kerítéshez érkező lakóknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.