- hirdetés -

A közétkeztetést érintő változásokról adott tájékoztatást Vincze Tibor, a Diákélelmezési Intézmény vezetője a partnerintézmények képviselőinek csütörtök délelőtt.

Alapvetően három jogszabályi változás miatt hívta össze a partnerintézményeit egy szakmai fórumra a Diákélelmezési Intézmény a Székács evangélikus iskola ebédlőjében.

– A legfontosabb, hogy ezekből a gyerekek semmit nem érezhetnek – hangsúlyozta Vincze Tibor, intézményvezető.

Fotó: Horváth Bence

Grestyák Tünde élelmezésvezető ismertette ezeket a változásokat. Elmondta, hogy nagy kihívás elé állítja szakembereiket az ételek magas nátriumtartalma, hiszen már sok esetben sózás nélkül is meghaladja az előírt szintet. Elhangzott az is, hogy szeptember elsejétől a külön elkészített vagy megrendelt diétás ételek is bevihetők az ebédlőbe, a szükséges feltételekről az intézményeknek kell gondoskodniuk.

– Annak az elvárásnak is eleget kell tennünk, hogy 2022-re a beszerzéseink 60 százalékának helyi termelőktől kell származnia. Egy évvel később pedig már a 80 százalék lesz az előírás. Folyamatosan keressük azokat az őstermelőket, akik partnereink lehetnek – fogalmazott Vincze Tibor.

Fotó: Horváth Bence

A Diákélelmezési Intézmény összesen 27 állami és egyházi iskolának, óvodának naponta közel 3000 adag ételt készít.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.