- hirdetés -

Ünnepi pillanathoz, újabb mérföldkőhöz érkezett az Az a bizonyos első lépés sportközösség, melynek tagjai egy rövidke közös túrával, finom falatokkal és apró ajándékokkal tették felejthetetlenné 200. közös túrájukat.

Kitűző is bizonyítja, hogy a csapat teljesítette 200. túráját! Tegnap az Eötvös térről indultak el a tagok elegáns alkalmi ruhában, hogy a Diófa Csárdában méltó módon ünnepeljék meg eme nemes eseményt. Az ő történetük négy évvel ezelőtt kezdődött, ekkor szervezte meg az első túrát egy országos közösségi mozgalomhoz csatlakozva Mészár Hajnalka, a csoport vezetője.

Mészár Hajnalka csoportvezető (Fotó: Horváth Bence)

– Huszonöt-harminc fő a kemény mag, akikkel kisebb-nagyobb rendszerességgel közösen útnak indulunk, hogy felfedezzük a környék természeti csodáit. A korosztály a harmincastól egészen a nyolcvanasig tart, a legidősebb tagunk 86 éves – mesélte Mészár Hajnalka. – Nagyon jól érezzük magunkat együtt, egy igazi összetartó közösség vagyunk. Leginkább itt helyben túrázunk, Orosházát és környékét járjuk gyalogszerrel, de voltunk már együtt Szarvason, Újkígyóson, Kakasszéken, Gyulán, Békéssámsonon, és messzebb, a Mecsekben, a Balatonnál, illetve Budapesten is. A legtávolabbi pont, ahová közösen eljutottunk, Olaszország volt. Repülővel utaztunk ki Milánóba, ahol egy városnéző túrán vettünk részt.

A tegnapi összejövetelt a következőképp lehetne összefoglalni: Buli-buli-buli kifulladásig, sültes tál, torta, jó hangulat, ajándék a csoportvezetőnek, névre szóló kavics minden tagnak.

Bozók Sándorné Irénke három és fél éve csatlakozott a csapathoz.

– Imádom ezt a közösséget, tetőtől talpig, reggel, délben, este. Itt feltöltődhetünk, jókat nevetünk és beszélgetünk. Ha már egymás szemébe nézünk, tudunk mindent. Szeretünk együtt a porban, a sárban sétálni. Örülök, hogy a nyugdíjas éveimet ilyen klasszul tudom eltölteni. Más nyugdíjasoknak is szívből ajánlom a túrázást. Csak egyszer kell elindulni, és aztán az ember már nem is tud meglenni nélküle. Csapatban pedig még jobb is, mint egyedül. Én már nagyon várom a 300. túránkat – tette hozzá Irénke.

Az Első lépés az életért túracsapathoz bárki csatlakozhat! Keresse Mészár Hajnalka csoportvezetőt!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.